Следва

Кендъл Дженър в латекс за Messika Jewelry

Седмица на висшата мода в Париж: Valentino Haute Couture Fall 2023

Пиерпаоло Пичоли е със съвършен нюх за отличните модни локации 

Runway преди 4 месеца

Особено когато става дума за висша мода. За модното шоу Есен/Зима 2023 творческият директор на Valentino избра Chateau de Chantilly не като специфичен обект, а като място, което въпреки миналото и статута си може да бъде универсално пространство - пространство на равенство, красота и свобода. Всъщност като висшата мода. Парадокс? Да, но много верен. 

С първоначалната идея какво цели да покаже главният креативен директор на италианската модна къща лесно си обясняваме появата на Кая Гербер в самото начало на шоуто. Голяма риза от варен бял памук, обеци до рамо и най-прости дънки. Нищо необичайно, нали? Напротив - чифтът великолепен деним всъщност е изработен от скъпоценен копринен газар, изцяло бродиран с малки седефени мъниста, боядисани в 80 нюанса на индиго, за да възпроизведе истинската текстура на денима. Това е парадоксът, който се превърна във фокус на висшата мода този сезон, а в случая със студио Valentino демонстрира по чуден начин извънземного майсторство на занаятчиите в луксозната модна къща и нейните ателиета. Фантастични рокли с пределно нежни бюстиета и сякаш живи поли до земята внушават преклонение пред вечната женственост, добавяйки към силуета мека драпировка, а пелерините с качулки са превърнати в „мантии за модерни мадони“, които всяка от нас би могла да въплати. Особено харесахме бялата рокля от лек кадифен кашмир с проста тениска вместо горна част и асиметричен подгъв на гърба.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани