Следва

Ваканцията на известните: Крис Хемсуърт и Елза Патаки на плаж в Ибиса

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?

 

All About Life преди 3 седмици

Звездата от модните корици на Острова Кейти Бултър и нейният австралийски приятел - професионалният тенисист Алекс де Минор, освен в живота, са тандем и в тениса. Нещо повече, те си партнират на двойки в турнира в Лондон. Това бе гръмка новина миналия юли, когато се случи за първи път в Лондон - Кейти, тенисистка номер 1 на Великобритания, и гаджето й Алекс де Минор, номер 1 на Австралия, играят заедно на смесени двойки в шампионата. Бултър съобщи новината на пресконференция, като каза, че е „достатъчно привилегирована да го помоли и той е казал „да"." Това е молба, която надхвърля всяко предложение за брак. „Ще отидем и ще се помотаем", сподели тя с блясък в очите. „Нямаме какво да губим, така че го очаквам с нетърпение." Двамата са най-известният любовен тандем в тенис спорта. 

Бутлър и Де Минор, които достигнаха до финалите в Queen's, губейки на косъм с 6-4 6-4 от испанското чудо Карлос Алкарас, очевидно са в крак с духа на времето като същевременно задават нова тенденция. Друга тенис двойка в турнира, сравнително пресните гаджета Стефанос Циципас (известен като „гръцкия бог") и Паула Бадоса също си партнират на смесени двойки. Или поне така беше до момента на раздялата им по-рано тази година.

По всичко личи, че неусетно или ударно, партньорите в живота се превръщат в партньори в тениса (интересното е, че Циципас играе на двойки заедно с брат си Петрос Циципас).

Разбира се, това е повече от романтична новина. Въпреки че бившата професионалистка Лора Робсън, британката, която спечели Junior Wimbledon през 2008 г. (и бивша съквартирантка на Бултър), признава: „Мисля, че ще ми е трудно да играя с приятеля си, просто защото човек се разочарова, ако половинката му пропусне топката, а партньорът от своя страна ще се тръшка с думите: „Не искам да чувам никаква градивна критика". „Вярвам обаче, че тези двамата (Бутлър и Де Минор)  просто ще се забавляват и се надяваме да ни дадат няколко кадъра за Instagram", сияеше тя пред камерата на Eurosport.

 
Били Джийн Кинг и Фред Столе

Всъщност, нима старото правило никога да не смесваме бизнеса с удоволствието е изгубило актуалност? И нима новите любовно-спортни дуети не се конфронтират с препоръките, изложени от Billie Jean King и Fred Stolle в тяхната книга от 1980 г., "Как да играем смесени двойки: Тактиките и техниките за здраво и печелившо партньорство", където те разясняват, че двойките, състоящи се от семейни партньори „могат да доведат до рисковани положения". „Двамата основни виновници изглежда са съпругът или съпругата, които са прекалено или явно критични, както и половинките им, които са крайно чувствителни към признаците на неодобрение от страна на своите партньори", пишат двамата тенис шампиони, Кинг и Столе, в раздел, избран от The New York Times през 1982 г. „Фойерверките, които неизменно пламват, когато тези играчи излязат на корта, са пряко свързани със синдрома на „винаги нараняваш онзи, когото обичаш". Но все пак сме длъжни да признаем, че тази книга е написана преди повече от 40 години. Преди да се родят Бултър, Де Минор, Циципас и Бадоса, и преди психологическата терапия за двойки да стане мейнстрийм.

Всъщност, повечето хора, които спортуват заедно вярват, че смесените двойки между любовни партньори могат да бъдат „истинско предимство". Няма причина да не си партнирате на смесени двойки, освен ако нямате двама кибритлии на едно място, които отказват да направят компромис.  

Смело можем да обявим, че новият горещ летен аксесоар е тенис партньор, с който да играете на смесени двойки. А дали и в каква степен това ще е така и на предстоящото Открито първенство по тенис на Англия - Уимбълдън, предстои да видим в първите две седмици на юли.  

More All About Life