Следва

Истории от живота: Тина Чоу, модната икона на Ню Йорк, която почина от СПИН на 41

Нейната рокля и неговия костюм: Бъкингам показва коронационните тоалети на Краля и Кралицата

Все едно сме били там на 6 май...  

Celebrities преди 1 година

Всяко лято Бъкингамския дворец отваря вратите си за посетители и дават възможността на простосмъртните да разгледат разкошните зали на двореца и да се насладят на специално помислена изложба. Не е изненада, че темата на тазгодишното събитие е коронацията - гостите на двореца ще видят отблизо част от предметите, които бяха в центъра на вниманието на 6 май (вижте още: Зад кулисите на коронацията на крал Чарлз III - важните моменти, които останаха незабелязани).

Облеклата, носени от крал Чарлз и кралица Камила в Уестминстърското абатство, ще бъдат показани за първи път в петък. Тоалетите ще бъдат изложени в балната зала на Бъкингамския дворец, която е служила като място за репетиции на кралските особи преди дългоочаквания ден на коронацията. В рамките на изложбата ще бъдат показани роби, бижута, тронни столове и дизайна на поканата за коронацията (вижте още: Безусловно перфектна: Принцеса Катрин на коронацията на Чарлз III).

Сали Гудсир, куратор на декоративните изкуства в Кралския колекционен тръст, споделя, че зрителите със сигурност не са успели да се насладят на детайлите от събитието, поради разстоянието, на което е трябвало да се намират телевизионните камери в абатството.

Акцент на изложбата е бродерията върху роклята на Камила, проектирана от Брус Олдфийлд, и включва флорални емблеми, както и имената на внуците ѝ и изображения на двете ѝ кучета - Бет и Блубел. 

Изложбата, посветена на коронацията, бе открита на 14 юли и може да бъде разгледана до 24 септември. Силно препоръчваме, ако планирате пътешествие до Англия, да посетите Бъкингамския дворец и да се насладите отблизо не само на бродерията по дрехите, но и на декорациите и богатата украса на останалите предмети, част от експозицията. Шансът е няколкоседмичен, успех! 

More Celebrities