Отиват ли си безцветните чорапи. Един кратък стилистичен анализ на явлението

Колкото и либерална да претендира, че е модата към всякакви цветове, материи и модели, факт е, че не винаги...

Колкото и либерална да претендира, че е модата към всякакви цветове, материи и модели, факт е, че не винаги успява.

След като почти успя да прогони чорапогащите от мъжкия гардероб, от няколко сезона насам се е захванала с нелеката задача да елиминира и чорапогащите в телесен цвят при дамите. Или както ние си ги знаем, онези от ликра или обикновени крепнайлонови.

Коментари: 10

M
marina_glow (2010/04/12 / 19:37)
....въпреки,че тези отворените ботуши са жестоки- не съм сигурна каква трябва да е температурата точно ,за да се носят. А иначе- аз никога не нося чоропогащник, по простата причина, че когато е ЗИМА, никога не нося рокли :))) бизнес етикетите не ги пробутвайте :D
C
cveete (2010/04/12 / 14:47)
аз също съм "ЗА" този чорапогащник! Навсякъде виждам тези фигуралните,и то в много неподходящи с останалото облекло комбинации...затова по-добре класика,отколкото кич....
Z
Zlatno chudo (2010/04/10 / 10:33)
100% предпочитам босо пред бежов крепнайлон. А пък явлението чорапогащник със сандали и отпред ръбчето на чорапа наперено по пръстите просто е отвратително, според мен. А и с глобалното затопляне проблема с босите крака през зимата току виж се решил от само себе си.
Светлана (2010/04/10 / 01:14)
Абе, сега пеят, че е грозно, след максимум 3 години ще припяват обратното. Всички ще сме си накупили по 2 щайги шарени, черни, с камъни и без камъни, никой няма да им ги търси повече и на всички ще са им писнали до болка и айде да обърнем на 180 градуса. Отегчените консуматори след някоя друга година ще се гиздят с телесни чорапя и ще заклеймяват пъстрото. Не ми викайте пророк, моля!
M
maxandco (2010/04/10 / 00:50)
Пробвайте от 0 до 10 градуса да излезете боси. Аз съм ги виждала французойките и направо настръхвам. Според мен това може да си го позволи единствено човек, който кара кола - иначе е супер непрактично, а аз се наслаждавам на пешеходния си ритъм на живот.
E
ElleDeykova (2010/04/10 / 00:04)
съгласна съм с sha
S
sha (2010/04/09 / 17:50)
Дори не разбрах смисъла на статията!Безцветния чорапогащник(много грозна дума!)винаги ще има място в женския гардероб.Дори е незаменим в много ситуации.Стяга и оформя крака,като невидим воал е.Стои перфектно с къс панталон или пола.
N
Nemommius (2010/04/09 / 17:35)
Никой никого не насилва, а и не бих нарекла модата "тиранична", а въпос на избор какъв да бъдеш в очите на другите днес. Има много дизайнери, стилове, субкултури...you name it и човек може да съчетава каквото реши, както си реши. В очите на някои, това не е красиво, но за друг е съвсем различно. Никой не може да ти каже, не носи такива и такива цветове, това с онова стига да знаеш от естетическа гледна точка дали е ок. Модата е изкуство за това тя няма ограничения и това е най-забавното :)
J
Jasmine Verde (2010/04/09 / 17:14)
Аз пък съм за! И то не, защото не обичам фигурални, цветни и каквито се сетиш чорапи и чорапогащи, а защото искам да имам свободата да си нося и скучни чорапогащи с телесен цвят. Модата е достатъчно тиранична, но аз не съм длъжна да й се подчинявам. Искам да се чувствам добре в кожата си, да обличам каквото на мен ми харесва, да съм в своя си стил, ако ще това да включва бежов чорап или бели обувки. Отказвам да бъда жертва на модата и някой друг да определя какво да купувам и обличам.
N
Nemommius (2010/04/09 / 15:33)
Разбира се, че пречат! Та те са ужасни безвкусни и соц. Хората, които са възпрепятствани от голотата на краката си имат изключително много възможности за импровизация. Интересният избор на цветове, материи може да създаде сладка закачка в цялостния аутфит. Нали все пак това е и целта! Най- накрая някой да го каже! Браво ViewSofia!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.