Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Отиват ли си безцветните чорапи. Един кратък стилистичен анализ на явлението

Колкото и либерална да претендира, че е модата към всякакви цветове, материи и модели, факт е, че не винаги...

All fashion преди 13 години

Колкото и либерална да претендира, че е модата към всякакви цветове, материи и модели, факт е, че не винаги успява.

След като почти успя да прогони чорапогащите от мъжкия гардероб, от няколко сезона насам се е захванала с нелеката задача да елиминира и чорапогащите в телесен цвят при дамите. Или както ние си ги знаем, онези от ликра или обикновени крепнайлонови.

И поради заформилия се спор в SofiaStreetStyle "За" или "Против" тези чорапи от близкото минало, решихме да намерим истината някъде в тези мътни води.

Защото, хубаво, без чорап става! Ами зимата?! С тъмен или цветен добре, но ако съм в пастелни цветове и ярки тонове - ще кажеш ти - какъв цвят чорап да сложа? Въпросите не спират, затова ето някои особености в модата на чорапогащите, които ще изведат спора от тъмния тунел към търсене на истината.



Със сигурност вече заменяме безцветните чорапки с всякакви цветни модели, мрежи, дантели, различни фигурални и флорални мотиви - то се знае. Стилистите успяха да ни убедят, че черните чорапогащи са още по-универсални от тези в nude цвят, като ги съчетаваха успешно дори с бели обувки, което преди време си беше немислима комбинация.

За тези, на които им беше трудно да се отърсят, бяха добавени камъни, рисунки, точки.



От стрийт стайл блоговете от друга страна ни показват, че независимо колко е студено навън, ако ти се налага да слагаш чорапогащник в цвят бежово, по-добре тръгни боса, дори и по сандал. Другият вариант е да сложиш много плътен чорап, каквато е тенденцията тази пролет.



Изобщо, индустрията прави всичко възможно да убеди потребителя, че обикновените скучни найлонови чорапогащи само пречат на добрия аутфит и с малко въображение лесно се бяга от тях.

Много дами обаче, все още смятат, че строго елегантната визия не вирее на босо, но и не понася фигури и дантели, а черното не отива на абсолютно всичко.



Тук модните богове се опитват да пропукат консервативните норми на бизнес етикета и да ни наложат идеята, че голият крак или красивият педикюр не са нещо вулгарно, заедно с това, че и в строгия елегантен свят има място за креативност в облеклото.

И все пак, оставаме спора отворен, за да кажеш и ти ще следваш ли модните закони или ще се подчиниш на изпитаната класика?

Пред факта, че времето се затопля може би имаш около пет месеца до септември да решиш.

 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.