Следва

Пет прости правила ни делят от абсолютното щастие

Readers' Profile: 10 от 10 за стила на Ивайло Серафимов, по-известен като Yvo

Ивайло Серафимов или Yvo, както може би вече си го срещал от редовните му коментари в SofiaStreetStyle, ни...

All About Life преди 13 години

Ивайло Серафимов или Yvo, както може би вече си го срещал от редовните му коментари в SofiaStreetStyle, ни направи първо впечатление именно там.

Спечели ни с упоритото си участие със зрели и компетентни коментари, не само на стрийтстайл тема, но също и на страниците на ViewSofia.

Иво е един от първите personal style блогъри в България и всъщност живее в Лондон. Ще го познаеш навсякъде с култовите му оценки за нечий стил, които сам слага, позовавайки се на добрата стара десетобална система. Рядко има 10/10, но пък коментарите му са положителни и градивни.

Както на повечето артистични хора, пътят му е неочакван и интересен. След като преди години завършва счетоводство в УНСС и започва да практикува професията си, животът го отвежда на университетско представяне, където за пръв път чува за London College of Fashion. Винаги се е интересувал от мода и ето, че нещата си идват на мястото.

На 26 години Иво вече има Магистратура по Моден Маркетинг от London College of Fashion и живее и работи в Лондон като асистент мърчъндайзър в TerraPlana, английска верига за еко обувки.

Стилът му е многолик, което най-ясно си проличава от блога му - 365 дни в годината има 365 различни поста, с 365 различни тоалета, по един за всеки ден, базирани на дрехите от гардероба му.

Когато Иво си дойде в България за кратко по Великден, веднага си уредихме среща, за да се запознаем лично и да го разпитаме малко за това-онова в модата и личния му стил.

На срещата Иво дойде с кецове Supremebeing, които си купил от намаление, само за 10 паунда, дънки и суичър. Суичърът случайно е напръскан с боя, което му придава много оригинален ефект. (на втората снимка вдясно).



Блогът
на Yvo
Желанието да стартирам мой собствен блог се появи, след като се потопих в сайтовете на personal style блогърите, където светът от толкова креативни личности ме остави направо без думи. Реших да се присъединя, имайки предвид, че блоговете с мъжки стайлинг са малко.

Тъй като моят шопинг профил е bargainist (пазарувам като луд всевъзможни дрехи най-вече по намаления), комбинациите, които предлагаше гардеробът ми бяха хиляди. Реших, че би било интересно да споделям идеите си за стрийт стайл, постигнати с почти минимални средства. Различните комбинации показвам всекидневно, чиято цел е да стимулира креативността в мен. Обичам да давам мнението си под формата на оценка от едно до десет, не само за тоалети, а и за всичко останало, с времето се е доказала като доста адекватна система, та оттам и името на блога (www.eeveone2ten.blogspot.com).

Любимите дизайнери
Не бих казал, че мога да се огранича само до няколко любими. Много харесвам работата на Hannah MacGibbon за Chloe, на Phoebe Philo за Celine, допада ми Stella McCartney този сезон. Намирам работата на Галиано за Диор за силно индивидуална. Лагерфелд го определям като феномен, имайки предвид модните къщи, за които работи и интензивните работни срокове, които трябва да се спазват. Що се отнася до мъжката мода, там нямам фаворити, гледам да не се влияя от дизайнери и тенденции в облеклото си и мисля, че успявам да направя визиите си „свои”.

Добрите български дизайнери
Следя българската мода от скоро, очарован съм от работата на някои наши списания, както и от вашия сайт. Изключително много харесах материала с модния редактор на Madame Figaro – Експериментът възможен с Боян Кузески, чудесна работа! Определено го харесвам много и като стилист, и като дизайнер. Допада ми и линията на Игор Ильовски. Като цяло, обаче, оставям с впечатлението, че повечето от българските дизайнери не правят нищо, за да се популяризират и трудът им да стигне до по-широка аудитория от хора, включително и извън границите на България.



Пазаруването почти като детска игра
Пазарувам буквално отвсякъде - от Pull and Bear, Zara, River Island, Topman, през second hand и vintage магазините чак до Selfridges, Harvey Nichols и Liberty of London. Човек никога не знае откъде ще му попадне изгодно някой чифт обувки, например! Все пак имам пристрастия към H&M, едновременно достъпни и интересни. Може би им е време да ме вземат за рекламно лице. Аз съм болен на тема пазаруване, а в Лондон е пълно с места, където можеш да обикаляш магазините безкрайно. Колкото и повърхностно да звучи, всяка обедна почивка прекарвам в shopping разглеждане, без това да ми омръзва. Напротив, амбицира ме да търся нови и нови интересни дрехи, аксесоари, обувки, всичко!

Модерният мъж в ежедневието
Аз по принцип, освен за шопинг, не обичам много да излизам и водя затворен живот. Все пак, обичам духовното обогатяване, затова посещавам мюзикъли (обожавам „Чикаго”), музеи, изложби, кина. Прекарвам време вкъщи готвейки ежедневно, понеже много държа на здравословното хранене.

Предпочитаните модни блогове
С приятели се шегуваме, че имаме Интернет пристрастяване. Следя всички известни чуждестранни модни сайтове – The Sartorialist, Garance Dore, Tavi, Jak&Jil, Caroline, StockholmStreetStyle. Голямо внимание обръщам и на българските блогъри, любими са ми Ивелина от www. frichic.blogspot.com, Надя от www.fashionclaim.com, Васил от www.filthyplace.com, Мила от www.cutecleanandsexy.blogspot.com. Обещаващ изглежда и блогът на Аргир от www.arsdystopia.blogspot.com.

Последната покупка

Eдна зелена флорална риза от аутлета на Capasca. Чудесна инвестиция, както за текущия сезон, така и за следващата зима и то за 26 лв.



Аксесоарите
Аксесоарите са необходимо допълнение към почти всеки един тоалет. Споделям мнението, че правят вида на една комбинация завършен. Харесвам всякакви, но в последно време наблягам на коланите, гривните и часовниците. Съвсем скоро попаднах на един стар Seiko вкъщи, радостта ми беше голяма. Имам и две колиета и две гривни, които почти без изключение не слизат от мен.

Любимото нещо от личния гардероб
Направило ми е впечатление, че имам любими дрехи, които рядко нося, но съм щастлив, че притежавам. Имам и такива, които не са сред любимите, но често се оказват на моя гръб. Като цяло не им робувам.

За модата и жертвите, които иска. Или какво е да си Fashion Victim
Fashion victims са индивидите, които почти сляпо следват тенденциите и променят стила си от сезон на сезон. В този случай, съм и да, и не. Да, защото се влияя от тенденциите, докато пазарувам. Не, защото по-скоро адаптирам тенденциите към себе си, отколкото сляпо да ги следвам. Вярвам, че е важно е да имаме собствен индивидуален стил, отколкото директно да взимаме идеите, които модният свят ни подава на готово.
 

More All About Life