Следва

Ciao, Mare di Sofia! Световен коктейл мастърклас, цветно парти и италиански антипасти деликатеси тази седмица на Софийското крайбрежие

Граймс пред Wired: да си дете на Илон Мъск не е същото като да си дете на друг

Граймс се появи на корицата на колегите от Wired. В броя, 35-годишната певица разказва за страстта си към изкуствения интелект, новите проекти, майчинството в съвременния свят и децата от 52-годишния милиардер Илон Мъск. Тя коментира и предстоящия дуел между Мъск и Марк Зукърбърг

Celebrities преди 10 месеца

Наскоро Илон Мъск се появи със сина си на име X Æ A-Xii от Grimes на сцената по време на официално събитие. Певицата казва в новото интервю, че подкрепя подобна публичност. Тя отбеляза, че X (така наричат ​​накратко сина си. - бел. ред.) вече "знае повече за ракетите от нея" и това е "истинска лудост".

"Неговата мания за космоса ме кара да се чудя доколко нормално е това. Когато X видя как Starship експлоадира, направи нещо като тридневна посттравматична криза. Всеки час той се събуждаше и повтаряше: "Starship". И аз трябваше да го успокоявам", разказва Граймс, добавяйки, че синът й вече е "малко нещо инженер" и не обича играчки, ако "не пасват на анатомията".

Дъщерята на Граймс и Илон Мъск, Exa Dark Siderel Musk, която бе родена с помощта на сурогатна майка, според певицата също е "малко инженерче", което "харесва индустриалното корабоплаване. Тя е много необичайно дете", споделя Граймс

Певицата не се съмнява, че животът на децата й ще бъде „пълноценен“. "Да си дете на Илон не е същото като да си дете на някой друг. Поне в моята къща се опитвам да създам малко лудо и готино творческо пространство", каза тя.

Клеър Баучер (Граймс) споделя, че "майчинството я е направило много по-оптимистична и фокусирана". Сега тя се чувства "социална отговорност за своето изкуство", иска да създаде "оптимистично бъдеще" за себе си и за децата на другите, и вижда това като своя "мисия". Баубер ще създава по-светлото бъдеще с помощта на изкуствния интелект. По-специално, тя иска да разработи интелектуални играчки за деца и да направи образованието по-достъпно за всички.

„Мисля много за ниската раждаемост. Бих искала да помогна за улесняване на живота на майките. Хората наистина се страхуват да имат AI асистенти за децата си, но би било страхотно за моите деца да говорят с някого цял ден, вместо да търсят на екрана за какво да се закачат... С AI можете да получите образование от световна класа, дори ако живеете в някой долнопробен град, където няма добро училище“, казва тя.

Граймс отговаря и на въпроси за Илон Мъск, с когото, както е описано в материала, тя поддържа приятелски и „свободни любовни отношения“ от време на време, а също така отглежда децата им заедно. Тя нарича времето, прекарано с Мъск в неговата компания SpaceX, „най-добрият стаж някога“: „Беше невероятно да бъда там и да наблюдавам всичко, което се случва. Това беше майсторски клас по лидерство и инженерство, който помага да се разбере колко рядко се срещат лидери, големи като Илон. Той има дисциплина от старата школа, която наистина уважавам. Много хора получават погрешно отношение към работата му, защото самите те не искат да бъдат твърди и праволинейни. Той често ме предизвикваше, благодарение на което научих как да управлявам екип, а след това и собствения си живот. В резултат на всичко това днес съм много по-силна и по-умна". 

Попитана на какво самата тя е научила Мъск, Граймс каза, че го е „омекотила“ и го е научила как да създава и поддържа „семейна култура“. Освен това той „краде много от нейните мемета“. Що се отнася до предстоящия дуел между Илон Мъск и шефа на Meta Марк Зукърбърг, който е широко обсъждан от няколко седмици, тя подкрепя тази авантюра. "Илон е много силен, но Зук изглежда тренирал много. Предпочитам да не се случва. Да гледаш бащата на децата си във физическа битка не е най-приятното усещане. Но това няма да доведе до увреждане на мозъка, така че всъщност мисля, че е ок. Пичовете имат нужда от някакъв вид тестостеронов тласък", искрено разсъждава Граймс. 

В края на интервюто Граймс признава, че мечтае да живее на Марс и да умре в космоса: „Бих искала да летя достатъчно далеч, до мястото, където тялото ми не може да се справи и където би било невъзможно да се върна. Мисля, че ако умра на Земята, в последните си мигове ще изпитам съжаление, докато ако умра в космоса, вероятно ще си кажа: „Ти живя прекрасен живот, направи всичко, което искаше“.

Граймс ще тръгне на последното си пътуване в космоса едва когато децата й пораснат и си стъпят на краката, а това няма да стане преди да навършат 25 години. Певицата обаче признава, че може да промени плановете си, ако децата изведнъж я помолят да остане на Земята и да се грижи за внуците си (прочетете също: Петъчна доза секс: Илон Мъск, малък и голям).

Припомняме, че Мъск обяви раздялата си с Граймс през 2021 г. след три години връзка. Певицата неведнъж е заявявала , че всичко между тях "не е толкова просто", а отношенията им са много "променливи". Те имат две общи деца - син X и дъщеря Axe, като самият татко Мъск има общо десет деца: шест от тях от бившата му съпруга Джъстин Мъск и още две от една от неговите служителки, Сиобан Зилис. Раждането на последното дете стана причина за раздялата на Мъск с новата му приятелка, актрисата Наташа Басет.  

More Celebrities

Сълзи в очите на I am: Celine Dion

Celebrities преди 1 ден

Селин Дион направи рядка, но значима публична изява. 56-годишната певица, която се оттегли от сцената, след като беше диагностицирана с неизлечим рядък синдром, сега отново е в светлината на прожекторите, за да популяризира документалния си филм I Am: Celine Dion.  

"Тя не е французойка": критики към Vogue за корицата с Джиджи Хадид, посветена на Олимпиадата в Париж

Celebrities преди 3 дни

Френският Vogue е жестоко критикуван онлайн, защото избра американката Джиджи Хадид, вместо френски модел, за корицата на специалния си брой, посветен на Олимпиадата в Париж.