Следва

Куба вдъхновява Греди Асса за новата му живописна изложба

В петък си на Мисия В Лондон

Какво ще правиш този петък?

Movies & TV преди 13 години

Какво ще правиш този петък? По принцип вариантите за клубове и барове са много, но тази седмица отговора на този въпрос е само един.

Обличаш се casual, звъниш на най-добрия си приятел, може и не само един, скачате в колата и се отправяте към най-близкото кино.

Там с пуканки и кола в ръка се настанявате удобно пред големия екран и се впускате в една почти двучасова разходка до Лондон в компанията на първата дама на България (Ернестина Шинова).

Тя те кани на прием със самата кралица на Великобритания Нейно Величество Елизабет II, организиран от посланика ни в Лондон (Юлиан Вергов). Коста Баничаров (Любомир Нейков) ще ви сервира от любимите патици на кралицата, а огненият дизайнер Калкин (Коцето Калки) ще се погрижи всичко да е добре препечено.



Сред специалните гости на събитието са и актьорът далавераджия Чаво Толоманов (Георги Стайков), руски мафиоти, красиви жени – наемни убийци, детективи от Скотланд Ярд и не на последно място – красивата студентка-стриптизьорка Катя (Ана Пападопулу), която чисти кабинета на посланика, но всъщност работи като принцеса.

Цялото пътуване се случва по сценарий на Алек Попов, Деляна Манева и Димитър Митовски по едноименната книга на Алек Попов, режисирано от Димитър Митовски и продуцирано то Димитър Митовски и Иван Дойков.

Ако още не сме те спечелили за каузата, ще ти кажем, че другаде едва ли ще имаш възможност да видиш Орлин Горанов като президент, поп-фолк певицата Андреа като агент на руската мафия, както и Карла Рахал, която лакомо похапва пържено пиле.



Но това не е всичко - заедно със страхотния български актьорски състав във филма намират място и небезизвестните Алън Форд, който със сигурност познаваш от филмите на Гай Ричи „Две димящи дула” и „Гепи”, както и Томас Арана, известен е с ролите си в „Превъзходството на Борн” на Юнивърсъл Пикчърс и „Гладиатор” на Ридли Скот.

„Мисия Лондон” е ексцентрична комедия и въпреки че историята и героите звучат болезнено правдоподобни, те са изцяло плод на въображението на авторите на книгата и филма.

Снимките на продукцията започват на 6 юли и продължават общо девет седмици до 4 септември 2009 г. Първата клапа на продукцията е в Лондон, където са заснети всички екстериорни сцени. Снимачните площадки в английската столица са съсредоточени в централната част на града около емблематичния мост Тауър Бридж, Парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец. На 21 юли мястото на снимките се мести в България, където „Мисия Лондон” е завършен.

Във филма участват още Славчо Пеев, Розмари Лийч, Джонатан Райланд, Ралф Браун и др.

Премиерата на филма в България е насрочена за 16 април, петък.

Иди да го гледаш, както направихме и ние!


 

More Movies & TV