Следва

Sofia Design Week стартира от 4 юни

Пет прости правила ни делят от абсолютното щастие

Според британците, достатъчно е човек да се ръководи само от 5 правила, за да започне светът да му "изглежда...

All About Life преди 14 години

Физическото здраве, пише lifestyle.bg, в значителна степен се определя от душевното благополучие. Затова щастливият човек страда по-малко от болежки, от онзи, които твърди, че не е щастлив.

По този повод група британски експерти съставиха програма, която, по техните думи, може да подобри настроението ни и да ни накара да се чувстваме по-щастливи. Я, формула за щастие! Откога чаме подобно нещо!

Според британците, достатъчно е човек да се ръководи само от 5 правила, за да започне светът да му "изглежда почти идеален".

При това, те са толкова прости, че всеки може без усилия да ги изпълнява редовно.

Сега вземи лист и химикал и записвай:

Правило номер едно: Не забравяй да общуваш с близките си. Един-два телефонни разговора на ден няма да осуетят сделка или да изгубят времето ти в работата.

Правило номер две: Не забравяй колегите в офиса, те също са важни, за да се чувстваш добре на мястото, където преминава по-голямата част от живота ти!

Правило номер три: Спортувай за хубаво тяло и дух. Според д-р Пиер Дюкан, авторът на революционната протеинова диета, сутрин преди закуска е най-удачно време за гимнастика, защото тогава организмът ти гори калориите буквално като луд. A пък фитнес или любим спорт два пъти в седмицата след работа ще те правят доста активен и ще изразходват голяма част от натрупаната отрицателна енергия.

Правило номер четири: Намери си хоби. Ако ще да колекционираш модни списания. Важното е да си почиваш и едновременно с това да си активен, като се захванеш с нещо, което ти доставя удоволствие. Най-лесният начин е да си купиш малка готварска книга и да експериментираш в кухнята.

Правило номер пет:
Красотата на живота е в дребните неща! Бъди положителен и отзивчив към новостите. Бъди любопитен, не критикувай, а се учи от опита на другите!

Сериозни психични проблеми заплашват онзи, който дръзне да не спазва горните пет правила, казват британски учени. Ако се усмихнем на света, то и той ще ни отговори с усмивка!

Ех, че хубава философия!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.