Следва

Първата прожекция на "Мисия Лондон" премина като истинска Холивудска премиера

Латино шоу за пролетния карнавал в София

На 17 април (събота) Столична Община отново ще отвори пешеходната зона на бул. Витоша за камионите на...

Events преди 14 години

На 17 април (събота) Столична Община отново ще отвори пешеходната зона на бул. Витоша за камионите на уличния Латино Карнавал.

За четвърта поредна година София ще ознаменува края на зимата с танци, цветно настроение и музика в рамките на традиционния латино стрийт парад, организиран от Pambos Dancing Center с подкрепата на Столична Община.

Идеята на пролетната латино фиестата е взаимствана от тази на големите карнавали по света като този в Рио де Жанейро.

Облечени в екстравагантни костюми, изкусителни танцьори страстно извиват тела, като забавляват и придават специален привкус на динамичното ежедневие.

Латино стрийт парадът стартира на 17 април, събота, в 18:00 часа на площад Ал. Батенберг. Шествието от танцьори в маскарадни костюми ще продължи по маршрута хотел Шератон - бул. Витоша - НДК. Иначе пешеходната зона на най-голямата търговска улица ще бъде отворена специално за камионите на парада.

Отново пет тематични камиона с различна музика ще прекосят центъра на София под ритъма на латиното. Там ще са танцьорите от Pambos Dancing Center и представители на различни танцови школи от цялата страна - по салса, аржентинско танго, балет, рок енд рол и други.

Един от камионите ще премине под мотото на 6-ия Латино Фестивал, който ще се проведе в София от 14 до 16 май.

Уличният Латино Карнавал ще акустира пред пилоните на НДК, където танцовия маратон ще продължи под открито небе.

След 21:00 часа в Sofia Live Club започва DJ парти с шоу-изпълнения на живо с участниците в карнавала. Там ще се проведе и състезание за най-оригинален карнавален костюм.


 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?