Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 11.09 - 17.09

Една седмица до най-големия фестивал за татуировки на Балканите

Роман Тодоров, Бартез и Costi Azoitei ще оценяват над 180 татуисти в осмото издание на Bulgaria Tattoo Expo

All About Life преди 2 месеца

Остават по-малко от седмица до най-значимото и голямо събитие за татуировки и алтернативна култура на Балканите. Bulgaria Tattoo Expo ще събере едни от най-добрите артисти от България и света за осма поредна година на 16 и 17 септември в зала 3 на НДК. Над 180 артисти, чиито творби ще бъдат оценявани от журито, което тази година е в забележителен състав, а именно – един от най-старите майстори на татуировки в България – Роман Тодоров, добре познатият в цяла Европа като артист и жури Бартез и международният татуист с над 25 години опит Costi Azoitei.


Costi Azoitei

Специално за Bulgaria Tattoo Expo от Италия ще долети един от най-уважаваните и опитни майстори на татуирането – Роман Тодоров. Творческият път на Роман започва още на 3-годишна възраст, минава през Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, където завършва специалност „Изобразително изкуство“. Той започва да татуира благодарение на негов приятел, практикувайки върху себе си и баща си, заедно с когото по това време изработва първата си машинка за татуиране. Вдъхновява се от европейското изкуство и Ориента, които стоят в основата на работата му.

До него като член на журито ще застане още един българин, познат в цяла Европа – Бартез! С участието си в различни международни конвенции и като артист, и като жури, Бартез е сред татуистите, чиито творби пишат историята на това изкуство в България. Предпочитаните от него стилове са японски (japanese), американски традиционен (american traditional) и неотрадишънъл (neotraditional).


Бартез

Третият член на журито е международно признатият артист с над 25 години опит – Costi Azoitei. Със сериозен опит и като участник (18 години), и като съдия в конкурси по целия свят (12 години), Costi идва в България, за да даде своята професионална оценка на всички татуировки, направени по време на осмото издание на Bulgaria Tattoо Expo.


Costi Azoitei

Журито ще оценява всички участници в няколко категории в различните дни на събитието. В събота татуистите могат да се включат в конкурсната програма в следните направления: „Монохромна", „Цветна", „Авангардна", „Неотрадиционна“, „Летъринг“, „Най-доброто от събота“, а в неделя: “Традиционна“, „Японска/Ориенталска“, „Реализъм“, „Фентъзи“, “Колаборация”, “Най-доброто от неделя”. В края на неделния ден ще стане ясно кой ще получи най-голямото признание от събитието в категория “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo” - в нея се състезават победителите в “Най-добро от събота” и “Най-добро от неделя”

Така посетителите ще имат възможност да видят на едно място най-доброто от света на татуировките и ако все още не са избрали артиста за своя мечтан проект, да го направят на място. От друга страна събитието ще се превърне в център за обмяна на опит на професионалисти от цял свят. За целта в рамките на Bulgaria Tattoo Expo ще се проведе и специалният семинар „Душа и тяло“ с лектори Катерина Бояджиева и Павел Калоянов – Епик. В продължение на два дни (14 и 15 септември) те ще споделят техники, тайни и подходи, които използват в процеса на татуиране.

Осмото издание на Bulgaria Tatto Expo ще предложи на посетителите си и впечатляваща и разнообразна развлекателна програма, която включва огнено и фрийк шоу, пол денс, тату куиз и тематично стендъп комеди в изпълнение на Филип „Къдравия“ от Inside Joke. През останалото време посетителите ще могат да се наслаждават на вкусна храна, освежаващи напитки и приятна музика, както и да пазаруват от най-различни творци и магазини.


Филип от Inside Joke

Билети за събитието могат да бъдат закупени от официалния сайт на Bulgaria Tattoo Expo.

Повече информация и актуални новини ще откриете на:

Линк към официалния сайт: https://www.bulgariatattooexpo.com/

 

Линк към официалната страница във Facebook: https://www.facebook.com/BulgariaTattooExpo

Линк към официалната страница в Instagram: https://www.instagram.com/bulgariatattooexpo_official/

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 10 часа

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата

С Халите се случва чудо: двете възстановени фасади и още от процеса по реставрация

All About Life преди 2 дни

Днес имахме огромното удоволствие да надникнем в процеса по възстановяване на Централните софийски хали. Екипът на Kaufland България показа какво е свършено дотук. Гледката и усещането са вдъхновяващи.