Следва

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

All fashion преди 2 месеца

С назначението й, досегашният редактор на уебсайта на английската версия на Vogue, лондончанката Чиома Ннади ще стане първата чернокожа жена в историята на Vogue, която ще ръководи списанието от основаването му през 1916 г.

„Чиома е обичана от колегите си във Vogue, редактор и писател с безупречна репутация – както тук, така и в модната индустрия като цяло“, описва главният редактор на Vogue Анна Уинтур симпатичната 44-годишна Ннади в изявление, обявяващо назначаването й. „Тя е запалена по модата, музиката и културата... и аз не мога да бъда по-развълнуван от това именно тя да ръководи нашите редакторски и творчески екипи в Лондон".

Едуард Енинфул, за когото се твърди, че е искал да отстрани Анна Уинтур от поста главен редактор на американския Vogue, поради което е уволнен, също поздрави колежката си в Instagram, наричайки я „брилянтен и уникален талант с истинска визия” (четете още: Едуард Енинфул, история за успеха: как синът на африкански имигранти стана Главен редактор в Vogue).

Чиома Ннади започва своята журналистическа кариера като сътрудник на вестник Evening Standard, преди да работи за независимите модни списания Trace и Fader. През 2010 г. Чиома се премества в Ню Йорк, за да работи за Vogue като външен автор. След известно време заема поста директор на отдела за модни новини, след което стаа главен редактор на уебсайта на Vogue. 

More All fashion

Всички носят: огромни кожени бомбъри

All fashion преди 1 седмица

Миналата година кожените блейзъри бяха истински фетиш, елегантното наметнати на елегантните снаги на всички знакови модни дами и господа - от Хейли Бийбър до Адам Сандлър, абсолютно всеки се беше вкопчил в идеята за практичното сако от качествена лицева кожа. Сега обаче, по всичко личи, че дългогодишното царуване на блейзъра отслабва, и имаме нова връхна дреха du jour