Следва

Трагедия по американски: Леонардо ди Каприо и Лили Гладстон за “Убийците на цветната луна”

Neuralink на Илон Мъск търси доброволци за тестване на импланти в мозъка

Невротехнологичната компания Neuralink на Илон Мъск започна да набира доброволци за клинични изпитания за поставяне на импланти в мозъка, съобщиха на сайта на компанията

Celebrities преди 2 месеца

Компанията търси доброволци сред пациенти, които по една или друга причина са загубили способността да контролират крайниците си. Уточнява се, че в изпитанията могат да участват хора с квадриплегия поради увреждане на шийния отдел на гръбначния мозък или амиотрофична латерална склероза.

Имплантирането на невронни интерфейси в тялото ще позволи на човек с тези разстройства да управлява компютър, използвайки силата на мисълта (четете още: Граймс пред Wired: да си дете на Илон Мъск не е същото като да си дете на друг).

Миналата година Мъск обяви плановете на Neuralink да имплантира чип в човек, който да използва компютър, телефон и други джаджи със свободни ръце. Той добави, че всички необходими предпазни мерки, използвани при предишни тестове върху животни, ще бъдат взети по време на изследването.

През май тази година Neuralink получи разрешение от Американската агенция по храните и лекарствата да проведе клинични изпитвания върху хора.

Стартъпът Neuralink е създаден през 2016 г., компанията разработва чипове, които могат да бъдат имплантирани в човешкия мозък. Според Мъск това ще помогне на човек да се превърне в „киборг“, който може да устои на изкуствения интелект.

 

More Celebrities