Следва

Линда Еванджелиста за Джералд Мари: "Внимаваше да не докосва лицето ми, защото му носеше пари"

Трагедия по американски: Леонардо ди Каприо и Лили Гладстон за “Убийците на цветната луна”

Celebrities преди 2 месеца

Леонардо ди Каприо и Лили Гладстоун са лицата на октомврийския брой на британския Vogue. В ексклузивно интервю за модния гигант двамата споделят вълненията си около новия филм на режисьора Мартин Скорсезе, "Убийците на цветната луна", епична уестърн крими драма, в който играят в главните роли.

Интересният разговор е допълнен от изчистена фотосесия на двамата актьори, облечени в модели на дизайнери с коренен американски произход. За хармоничното съчетание на символи във фотосесията е отговорен екс-главният редактор на британския Vogue - Едуард Енинфул (вижте още: За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue).

Най-общо "Убийците на цветната луна" разказва за несправедливостта, с която се сблъскват индианците от племето Осейдж. Ди Каприо и Гладстоун съживяват на екран историята на релната двойка Ърнест и Моли Бъркхарт, живели в резервата Осейдж в Оклахома през 20-те години на ХХ век. В този период, правата върху земята и петролните залежи превръщат членовете на племето Осейдж в най-богатите хора на глава от населението в света и ги поставят в център на убийствено (буквално) внимание от страна на белите жители.

Леонардо описва филма като “трагедия”, като това му определение се дължи на действията на белите жители на Оклахома, включващи безпричинна жестокост, от която най-много страдат индианските жени.

Мартин Скорсезе е категоричен, че е искал Лео във филма си от самия старт на замисъла по проекта, но изборът на екранна партньорка е изисквал повече време и прецизност. След няколко кастинга, Скорсезе попада на Лили Гладстоун, повече от перфектна за ролята, защото е индианка, израснала в резервата Блекфийт: "Марти просто инстинктивно разбра, че Лили е единствената. В очите ѝ имаше истинност, която той видя дори през компютърния екран. Никога не съм виждал Скорсезе да забелязва някого и веднага след това да изпитва такова инстинктивно привличане.", споделя Ди Каприо за кастинга на Лили, който се е провел в Zoom.

Гладстоун счита себе си за нетипична актриса, която не отговаря на стандартите на Холивуд, не само заради нестандартната си хубост, но и поради своя произход. Въпреки това през годините е участвала в няколко успешни проекта. Преди да получи обаждането от Мартин Скорсезе с предложение за вероятно най-важната роля в живота й, актрисата обмисля да се откаже напълно от актьорската си кариера (вижте още: Кан 2023: 11-те филма, които всички чакат и защо).

Леонардо, като изисканият джентълмен, който познаваме, отбелязва, че актьорските умения на Лили са забележителни: "Лили в този филм е невероятна. Тя е целият филм и цялата история."

Можем само да се радваме, че мис Гладстоун не се е отказала от актьорството, защото имаме нужда от глътка свеж въздух сред познатия звезден актьорски състав на Холувид, а Лили е именно това. С нетърпение очакваме да видим повече от нея в "Убийците на цветната луна", на екран от края на октомври.  

More from View Sofia

More Celebrities

100 години Мария Калас - стила, бижутата и града на Божествената

Celebrities преди 3 дни

През 50-те години великото сопрано е кралицата на Ла Скала, точно както и  на миланските бутици и ресторанти. Американка по рождение, гъркиня по произход, Мария Калас дължи част от успеха си и своя неповторим стил на Милано