Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 25.09 - 01.10

Кралица Камила никога не е изглеждала по-добре, някои подробности от Париж

Надали ще се намери недоброжелател, който да каже, че кралицата на Великобритания Камила не изглежда чудесно на тази кадри 

Celebrities преди 2 месеца

Миналия ден крал Чарлз III и съпругата му кралица Камила стартираха първото си държавно посещение в чужбина, откакто Чарлз се възкачи на трона. За да отбележи важното събитие, и конкретно официалната вечеря в двореца Версай в компанията на френския президент Макрон и съпругата му, и десетки почетни гости, вкл. от света на шоубизнеса, Камила отдаде почит на богатата история на страната си, преплитайки момента с необятния като възможности и внушения свят на модата. И ето я, зодия Рак, на достопелните 76, кралицата в цялата й прелест - отлично подбрана дълга рокля от модна къща Dior, изпълнена във великолепния нюанс на полунощно небе специално от творческия директор Мария Грация Кюри за тази историческа вечер, и допълнена с подходяща пелерина. Фантастична стилистична работа, Камила изглежда наистина зашеметяващо в отлично скроената дреха, но дори и уникалната френска мода не успява да засенчи огърлицата на Нейно величество. 

В интерес на историческата истина, независимо че бижуто може да се разглежда като почит към измисленото "Сърцето на океана" от филма "Титаник" от 1997 г., то всъщност е любимата огърлица на Камила, изработена преди много декади, обсипана пищно с невероятно скъпи диаманти и сапфири и абсолюютно неповторима. Тъй като това без съмнение е едно от най-впечатляващите скъпоценни парчета в британския кралски двор, можем да наречем бижуто "царуващата кралица сред огърлиците", и като такова, нека разгледаме историята и наследството му, защото и двете са повече от любопитни (вижте още: Триумфът на кралица Камила: личното й (и много достойно) сбогуване с Елизабет II, която иначе смаза любовта й с Чарлз III).

„Прекрасно е да видим, че кралица Камила предпочете емблематичното бижу на кралица Елизабет II, а именно комплекта от огърлица, обици и гривна, известни като King George VI Victoria Suite. Комплектът, подарен на покойния монарх от нейния баща в деня на сватбата й през 1947 г., "Виктория на крал Джордж VI" несъмнено е сред най-ценните и обичани от покойнта Елизабет“, разказа Максуел Стоун, британски експерт по бижута. "Комплектът на крал Джордж VI Виктория се състои от огърлица със сапфир и диаманти, чифт сапфирени обеци и гривна (първоначално гривната не е била част от комплекта и всъщност е поръчана от кралица Елизабет II през 60-те години). Бих казал, че към днешна дата комплектът струва умопомрачителните 5 милиона британски лири.“

Роклята на Камила съобразително е скроена с V-образно деколте, за да блесне съкровището на шията й, а ръкавите на дрехата са така конструирани, че бляскавите аксесоари на китките също да улавят светлината и да омагьосват околните. Визията завършва тъмен клъч.

Невероятната огърлица от сапфири и диаманти първоначално включва 18 сапфира, разположени върху градиент, вариращи от 8 до 30 карата, преди да бъде преработена през 1952 г. Огромните сапфири са заобиколени от ореол от диаманти и са свързани заедно с допълнителни диаманти с един камък, всички между 0,8 и 1,5 карата. Сапфирените обеци са 15-каратови. Това е първият път, когато кралица Камила носи комплекта и този първи път ознаменува един от най-важните исторически моменти в битието на Крал Чарлз III и Кралица Камила, а именно първия официален държавен банкет на крал Чарлз, който съвпадна и с първото официално държавно посещение, организирано от Обединеното кралство, откакто той е монарх (прочетете също: Принцесата на скъпоценностите: Взимаме пример от Ди как да носим сапфири, диаманти, перли).

Първото държавно посещение на краля и кралицата във Франция включва спирки в Париж, Версай и Бордо и приключва по-късно днес. Първоначално посещението бе в календара за март тази година, но се наложи да бъде отложено заради стачките около пенсионната реформа във Франция. 

More Celebrities

100 години Мария Калас - стила, бижутата и града на Божествената

Celebrities преди 3 дни

През 50-те години великото сопрано е кралицата на Ла Скала, точно както и  на миланските бутици и ресторанти. Американка по рождение, гъркиня по произход, Мария Калас дължи част от успеха си и своя неповторим стил на Милано