Следва

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Max Mara, землисто-синя елегантност

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Bottega Veneta, пътуване към себе си

Нека бъдем честни, Матю Блази, приет трудно в италианската модна къща след знаковото присъствие там на Даниел Лий, всъщност се справя отлично. Неговата версия на Bottega Veneta, отличима далеч не само със сложната си работа с кожи, е отличима, желана и красива 

Runway преди 2 месеца

Блази има онази рядка способност да говори за разбираеми неща по недиректен начин - включително чрез фантазията и принуждавайки зрителя да преживее собствения си опит.

Саундтрак към пролетно-лятното шоу бяха виковете на чайки и шумът на морето, заглушени за няколко минути, за да можем да запеем „Време е да кажем сбогом“. Поканата за шоуто бе картонена кутия с компас с кожена каишка, на чийто циферблат под иглите се кипри картата на света. Матю не се притесни да намекне още с първия поглед към шоуто - ще ви поднеса цели свят. 


Матю Блази е новият креативен директор на Bottega Veneta


Първият поглед бе началната точка на маршрута - ретро бански костюм в черно и голяма „сламена“ чанта в характернот наплитане intrecciato. „Идеята беше да смесим световете. Вдъхновихме се буквално от целия ​​свят: Южна Америка, Югоизточна Азия, Русия, Бретан, Сицилия... опитахме се да ги комбинираме така, че да създадем вид нова култура“, разказва дизайнерът.

И в тази нова култура вие и аз носим плетени рокли от рафия с огромни помпони, кожени рокли в тандем със сандали до глезена или абсолютно чисти офис поли/панталони/ризи. Имаме си наплетена кожена пола с ресни, облечена върху също така кожени панталони и носим голяма чанта от вестник под мишница (вероятно сте сглобявали лодки от вестници като дете и асоциацията и при вас е като при нас), както и такава под формата на „сардина“ в необичайно голям размер. С удоволствие обличаме тези палта, рокли с невероятно измислении конструкции, кожени шалове и няколко варианта комплекти, изработени от нечовешки плетива. Всичко е направено така, че да откриете нещо за себе си и да извлечете максимума от това „пътуване“.

„Става въпрос за това кой можеш да станеш след такова пътуване; защото всичко, което получавате от пътя, ви променя“, заключи Блази, с което можем само да се съгласим.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани