Следва

С лекции по здравословно хранене и начин на живот ще възпитават кандидатките за Мис

Sofia Design Week стартира от 4 юни

Програмата на второто издание на SOFIA DESIGN WEEK е вече готова! Първият фестивал за дизайн в България ще...

All About Life преди 13 години

Програмата на второто издание на SOFIA DESIGN WEEK е вече готова! Първият фестивал за дизайн в България ще се проведе от 4 до 11 юни, като отново ще преобрази столицата в продължение на цяла седмица.

За предстоящото издание на фестивала в България пристигат отново едни от най-авангардните имена в съвременния продуктов, комуникационен, интерактивен и графичен дизайн.

Тази година събитието се провежда под мотото MORE or LESS, а водещите теми са интердисциплинарност, устойчивост и нискобюджетност в дизайна.

Колко струва една идея, скъп или евтин трябва да е добрият дизайн – това са част от въпросите, чиито отговори ще се търсят на лекциите, творческите работилници и изложбите в рамките на събитието.

Основната част от програмата на SOFIA DESIGN WEEK 2010 включва двудневен платен лекционен форум. В рамките на форума могат да се чуят 10 лектора, между които и холандското дизайн студио Мейвис & фан Дурсен.



Те са автори на визуалната идентичност на Ротердам като културна столица. Друг фокус на SOFIA DESIGN WEEK са изложбите, които отново ще обхванат целия град.

Те започват още през май, като първата експозиция е пътуващата изложба на Гьоте Институт Измерението на повърхността, представяща най-доброто от германския комуникационен дизайн.

Основен акцент на SOFIA DESIGN WEEK е груповата изложба за съвременен продуктов дизайн More or less exhibition. В нея ще могат да се видят изготвените от нетрадиционни материали дизайн обекти на холандския интердисциплинарен артист Хелмут Шмиц.

Някои от лекторите като Ерик Кесел от рекламна агенция KesselsKramer и продуктовият дизайнер Крис Кабел, които представиха своите идеи и начин на работа на лекционния форум през 2009 г., пристигат отново, но този път като водещи на безплатни творчески работилници.



Тази година SOFIA DESIGN WEEK ще има богата отворена програма в двора на Национална художествена академия със свободен достъп. В двора ще има както презентации и дебати, така и творчески работилници. Едни от най-интересните гости в този панел на събитието са международната група от интердисциплинарни артисти Integral. Формацията организира традиционната си ежегодната среща за пръв път в България в рамките на SOFIA DESIGN WEEK.

Артистите ще представят свои проекти и ще инициират дискусия за смисъла на дизайна със социална насоченост.
За повече информация: www.sofiadesignweek.com

 

More from View Sofia

More All About Life