Следва

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Schiaparelli, 3650 нокти

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Acne Studios

Основният играч в творчеството на Джони Йохансон по принцип е денимът, но днешната колекция изглежда е създадена в противовес на тази теза

Runway преди 2 месеца

Не, креативният директор на Acne Studios изобщо не неглижира важността на дънковите панталони с пет джоба, които построиха основите на успеха на марката. За Пролет/Лято 2024 този фирмен отпечатък е забележим, например, под слой от напукана мазилка или върху колана на термично пресовано червено кожено палто.

Резултатът - ода за жените, склонни към футуризъм. Очила с обла форма, снежнобели рокли до пода с внушителни яки, наподобяващи елементи на космически костюм, или рокля с качулка и привличащ вним анието подгъв, запращаща ни надалеч от Земята в сцена от Междузвездни войни.

Раждат се и експерименти с кожа и велур – чанта, прераснала в мини пола, и друга, превърнала се в цяла рокля. Забелязваме повторяемост на футуристични елементи, сякаш вдъхновени от модата през 60-те, в два ансамбъла в зелено и малинено розово.

Такива мотиви откриваме на подиума и в колекциите на Versace и Schiaparelli върху Кендъл Дженър. Като прибавим и Дева Касел за Dolce&Gabbana, установяваме, че 60-те са новото вдъхновение в модния свят.


Кендал Дженър за Schiaparelli Пролет/Лято '24

Цялата футуристично-шейсетарска колекция на шведската Acne Studios е в галерията>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани