Следва

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Balenciaga

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Isabel Marant, много парижка

С колекцията си SS24 Isabel Marant надхвърля традиционните граници, съчетавайки елегантността на ар нуво със съвременното майсторство на изработката

Runway преди 2 месеца

Едноименната на шеф дизайнера си модна къща Isabel Marant представи колекцията си Пролет/Лято 2024 в Париж и ние по традиция й се зарадвахме. Работата на Изабел и екипа й по традиция празнува неконвенционалността на своя автор, като този път колекцията леко надминава обикновените очаквания с тениски от копринен креп и рокли от памучно трико, отразявайки приятно постоянния стремеж към уникалност и иновация във френската мода. 

Вдъхновена от пищните извивки и луминисценцията на Арт Нуво, колекцията въплъщава хармонична комбинация от занаятчийска изработка и съвременен дизайн. Органичните мотиви, щателно избродирани върху горнища и рокли от тюл, резонират със сложни дантелени яки, разкривайки деликатен баланс на елегантност и модерност. Върху денима шарките със златни констелации вдъхват мистично и небесно измерение, предизвиквайки космическата привлекателност на наближаващия сезон.

На очарователния фон на градините на Palais du Royal, окъпани в ефирно среднощно синьо и погалени от хармоничните композиции на Kazu Makino, изпълнявани от Blonde Redhead, колекцията на Isabel Marant Пролет/Лято 2024 оживява, усилвайки усещането за езотеризъм и ефирна красота. Тази небесна елегантност е подчертана от парашутните тъкани и клиновете, засилващи издигането на силуета, докато структурните сребърни обеци танцуват като небесни тела, искрящи в синхрон с всяка стъпка.

Прегръщайки поетичен, но безгрижен копнеж за лекота и женственост, колекцията кулминира в диви и блестящи вечерни визии, капсулирайки същността на съвременната елегантност и непреходната привлекателност на Isabel Marant, съчетавайки без усилие традицията с освежаваща нотка на модерност и фин намек за небесен мистерия.

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани