Следва

H&M и Rabanne обявиха сътрудничеството си с бляскаво парти

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Balenciaga

„Държа да бъда себе си. Тази колекция е празник на всичко, което обичам в модата“, каза Демна 

Runway преди 6 месеца

И да, в неделя, на пролетно-лятното шоу на Balenciaga за 2024-та видяхме всичко, което обичайно очакваме от дизайнера. Имаше, разбира се, черни, деконструктивни тренчкоти, обикновени и дълги до земята плисирани рокли, обсипани с цветя, костюми с панталон и големи бомбъри, якета с изключително широки линии на раменете, дънки и качулки с няколко номера по-големи.

Но нека бъдем честни: това, което наистина ни накара да изгледаме шоуто докрай, беше "актьорският" състав. Шоуто откри майката на Демна, последвана от руския модел и инфлуенсър Рената Литвинова, Кейти Хорин, Даян Перне, Аманда Лепор. Саундтракът бе осигурен от Изабел Юпер, която чете инструкции за шиене на яке. Записването му отнема цял час, според самия Демна. До края на диктовката, речта на Юпер достига нивото на бързо четене - и всичко това на фона на психеделичен ритъм.


Майката на Демна


Рената Литвинова


Аманда Лепор

„Знаете ли, исках да покажа, че модата е трудна работа (...) Колкото и да е интензивен процесът обаче, това не е маркетинг или бизнес стратегия. Става дума за творчество и занаят.“

Мисълта е съвсем вярна, но дали наистина ни хрумва, когато разглеждаме тази колекция? 

Balenciaga Spring/Summer 2024 е в галерията >

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.