Следва

Мекотата на зрялата женственост: Ирина Шейк за Zara

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Miu Miu

По традиция финалът на Седмицата на модата в Париж, а и на модния сезон като цяло, премина в компанията на Миуча Прада и марката, която изцяло я отразява Miu Miu

Runway преди 6 месеца

Геният на Миуча се крие именно в това, което видяхме на модния подиум в последната й дотук изява. Един напълно правдоподобен и жизнеспособен гардероб за модерното момиче, в който има място за спортни къси панталони с няколко номера по-големи и приказни брокатени рокли. Момичето Miu Miu е напълно неизмислен герой, тя живее във всеки от нас. Тя носи гореспоменатите спортни къси панталони (и не се срамува да демонстрира контрастиращо бельо) с пола, раирани ризи и якета; комбинира кожени якета с бикини (по-добре, ако се носят на голо тяло); носи комбинации от мъниста върху бежови пуловери и абсолютно не се срамува от небрежността. То пресъздава несъвършенството на идеалните жени в ерата на социалните мрежи.

Момичето Miu Miu също обича кожени мокасини, сандали за всякакъв терен (вижте внимателно: Миуча дори лепи цветна лепенка на правилното място - да, идеалните обувки също могат да уморят краката) и големи чанти. Според женския обичай в последните може да се побере всичко – дори чифтът обувки за вечерта.

В колекцията има и политически контекст, все пак Прада си е Прада. На заден план гостите гледаха видео инсталация с каскадьорката Айшуя Хюсеин, супергероинята на днешния ден. Ден, в който все още се води битка за жените и тяхното място.

Цялата колекция Пролет/Лято 2024 на Miu Miu е в галерията >   

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.