Следва

Какво трябва да знаем за новия творчески директор на Moschino Давидe Ренe. Кратък профил на дизайнера

Best friend forever: сандали с чорапогащник за пролет 2024

От Burberry през Proenza Schouler до Luar, сандалите (че дори и джапанките) се носят изключително и само с чорапогащи за шикозна нова визия. 

All fashion преди 1 месец

В епицентъра на пролетта, макар и дъждовен с днешна дата, връщаме поглед към показаното в колекциите на модните брандове за Пролет/Лято 2024, където забелязахме една необичайна новост, която посрещнахме с леко повдигане на вежди - комбинацията от сандали и полупрозрачни чорапогащи.

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Първи в списъка, които превъръщат спорната иначе тенденция в хит, са творческото дуо Джак МакКолоу и Лазаро Ернандес, основателите на Proenza Schouler. Техните прилепнали по тялото костюми и рокли за Пролет/Лято 2024 са стилизирани с черни и червени чорапогащи и сандали тип "джапанка" - предложение, което обикновено не бихме носили, но което работи перфектно. Дори се замисляме дали да не дадем шанс на тази комбинация веднага, само да спре дъжда (вижте още: Слънце в Chanel, асцендент в Burberry и Луна в Gucci? За всяка зодия - бранд).

Burberry

Burberry

Но докато определим какви са точно чувствата ни към този тренд, забелязахме, че и Даниел Лий от Burberry изпрати на подиума своите рокли с ярки флорални мотиви, съчетани с чорапогащи и сандали. След него и Luar предложи обикновени бели чорапогащи с дантелен акцент, открояващи се на фона на тънките златни каишки на сандалите в гръцките сандали, в тоалети с мини шорти и разкроени поли, които поставяха изящните крака на преден план (вижте още: Когато всеки цент си струва - карираните бикини на Burberry са вечната плажна класика).

Luar

Luar

Напълно бихме разбрали учудването ви, породено от тази нетипична дружба между две изключващи се части на гардероба, но сме готови да ви изненадаме. Тенденцията вече слезе от модните подиуми и смело се разхожда из световните мегаполиси. Чорапогащниците са прозрачни, мрежести или дантелени, носени със сандали в едноцветен цвят за по-сдържан стил или в контрастни цветове за по-смелите. Трудно ни е да отречем, че това е една доста сладка комбинация, която би ни позволила да носим любимите сандали и поли през цял един, дори два сезона (вижте още: Напред към бъдещето: дрехите на 2024-та, които носим веднага).

Какво мислите вие - Сандалите с чорапогащник - Best friend forever or Worst enemies - в анкетата!  

Анкета

Сандалите с чорапогащник?

More All fashion

„Не взимаме назаем, купуваме“: Лоу Роуч за стайлинга на Зендая, 75% от който винтидж

All fashion преди 3 дни

Преди точно 4 месеца престурнето на Dune: Part Two се оказа абсолютният претендент за най-зрелищен стилов спектакъл на годината. Звездите на филма Зендая, Тимъти Шаламе, Флорънс Пю и Остин Бътлър направиха изумителни в модно отношение спирки из целия свят, а показанто бе епично.