Следва

5000 долара за обяснението в любов на Джъстин към Хейли Бийбър

Без лимит във времето: изящната Valentino рокля на Дженифър Анистън, тогава и сега

Някои дрехи са вечни 

Celebrities преди 4 месеца

Третият сезон на сериала “The Morning Show” е олицетворение на драматичността. В него, двете водещи на централните новини, изиграни от Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, се опитват да развият кариерите си, докато бъдещето на тяхната телевизия - UBA, е поставено под въпрос. Въпреки че сюжетът сам по себе си е доста интригуващ, не той привлече нашето внимание.

Говорим за седмия епизод от трети сезон. Озаглавен "Строг контрол", в него има специална сцена с тоалети, създадени от творческия директор на Valentino - Пиерпаоло Пичоли. Сред всички творения на италианския дизайнер най-силно впечатление ни направи една рокля, изработена по поръчка за героинята на Анистън - Алекс, и вдъхновена от черната рокля на Valentino, която Джен носи на наградите "Златен глобус" през 2010 година (вижте още: Valentino-червено: историята на емблематичния цвят).

Дженифър Анистън на наградите "Златен глобус" през 2010 г.

Дженифър Анистън в “The Morning Show”, 2023

Според сюжета, Алекс присъства на пищна гала вечер в подкрепа на стипендиантската програма на Института за модни технологии. Домакин на събитието е не друг, а самият маестро Валентино. Налице е перфектната възможност за обединяване на усилията на актрисата и дизайнера в посока нов живот за една прелестна дреха 13 години след създаването й. Джен е, която предлага идеята: “В един момент тя каза: "Защо просто не пресъздадем този силует?"", споделя изпълнителният продуцент на Сутрешното шоу - Кристин Хан.

Възроденият дизайн е копие на първоначалния - черна рокля от копринено кадифе с едно рамо, драпиран корсет и висока странична цепка. Макар че моделът е на пръв поглед идентичен с оригинала, Пичоли разкрива, че е изпитал страхотното удоволствие да "пипне" емблематичния момент тук -  там, пригаждайки го към настоящето. И да, при второ вглеждане се откриват дискретните промени - допълнителните плисета в областта на бюста и повечето ресни в талията (вижте още: Седмица на висшата мода в Париж: Armani Privé Fall 2023).

Пиерпаоло Пичоли получава и малка роля в епизода, занимание, коренно различно от обичайното му амплоа: "Забавлявах се на снимачната площадка - харесах енергията и атмосферата. Дженифър бе невероятен домакин. Тя и останалите членове на екипа ми оказаха изключителна подкрепа и аз се чувствах отлично."

Роклята на Анистън не е единственият висша мода момент в епизода. Част от останалите гости на гала вечерта са в розови тоалети от главата до петите от характерната колекция Pink PP на Valentino: "Беше голямо удоволствие за отдела по костюмите", казва дизайнерката на “The Morning Show” Софи де Ракоф за работата с Пичоли: "Пиерпаоло обича филмите, ние обичаме модата, а колекцията на Valentino Pink PP беше повече от перфектна за нашите герои в този епизод."

Ако все още не сте гледали “The Morning Show”, вижте трейлъра, в допълнение към върховната мода в епизодите, определено ще ви заинтригува.  

More Celebrities