Следва

Следобед в кафе Mara

Д-р Николай Георгиев за новия подмладяващ метод Sculptra. Прилагане, ефект и предимства

Поради интереса ти към продукта за подмладяване Sculptra, решихме да се срещнем с един от най-добрите...

All About Life преди 13 години

Поради интереса ти към продукта за подмладяване Sculptra, решихме да се срещнем с един от най-добрите специалист у нас, който да ни разкаже защо Sculptra наистина е толкова добра и ефикасна.

Това е пластичният хирург д-р Николай Георгиев.

Той практикува професията си вече повече от 15 години.

Първоначално е стажувал в една от най-известните частни клиники за пластична хирургия в София, а след година и половина започва самостоятелна практика.

Ето какво ни каза д-р Георгиев за най-важните предимства на чисто новия метод за подмладяване.

VS: От колко време работите със Sculptra?
НГ:
В клиниката ми някъде от около година и половина. Това не е единственият материал, с които правим освежаване на лицето, но е ценен атрибут в работата ни и в борбата ни срещу старостта. Идеята на Sculptra е да стимулира собствените тъкани и собствените сили на организма, които са възможни, за да се борим с процесите на остаряването. Идеята е да се стимулира колагенообразуването и да се формира колагенова мрежа, която да поддържа структурите, кожата, която е над нея, така че еластичността на самата кожа да може да бъде повишена.

Начинът на поставяне на самата Sculptra е такъв, че подпомага вътрешния лифтинг ефект на самото лице. Има определени зони, които са подходящи за Sculptra и определени зони, които не са. Например, аз лично не работя със Sculptra средната част на челото, основата на брадичката, самата брадичка. Но при цялата средна зона, зоната на скулите, зоната на назо-лабиалните гънки, зоната на самите бузи, аз ползвам този препарат и съм изключително доволен, както и моите пациенти.

VS: Защо избрахте именно този продукт?
НГ:
Хубавото е в случаите, в които можем да стимулираме развитието на самия организъм, той сам да ни помогне за подмладяването, като цяло. Не се разчита на обем, а се разчита на това да се привлекат молекули вода и да се стимулира колагенообразуването в самото тяло.

VS: Какви са предимствата на Sculptra пред останалите продукти и има ли негов аналог на нашия пазар?
НГ:
В последно време много от продуктите са в с състояние да стимулират собствените процеси в тялото. Освен че дават обем, те стимулират и колагена. При Sculptra е хубаво това, че тя няма процес на обемозаместване. Тя по-скоро изтегля молекулите на водата и стимулира колагена в желаната от нас зона.

VS: Кои са най-подходящите приложения на Sculptra?
НГ:
Страничната част на лицето – бузата, скулата, външната част на челото, назолабиалната гънка, основата на устата. Там, където имаме отпускане на тъканите с годините. Точно този среден и външен сегмент на лицето е изключиелно подходящ за самата Sculptra. Също и прилагането в зони на ръце и деклоте дават много добри резултати.

VS: На кого бихте го препоръчали?
НГ:
Ами бих го препоръчал на всички, при които е необходимо самото отпускане на лицето да бъде компенсирано. Защото ако имаме сериозна декомпенсация, сериозно отпускане на лицето, няма препарат, който да може да ни даде това нещо, освен агресивната хирургия.

VS: Може ли да се комбинира с други препарати и в тези случаи има ли риск за пациента?
НГ:
Не, няма риск, защото са различни пътищата, по които се стига до добрия позитивен краен резултат. В случая примерно може да се комбинира с хиалуронова киселина. До сега аз поне не съм чувал за някакви неблагоприятни взаимойствия между тези два медикамента.

VS: Има ли нежелани реакции?
НГ:
Ами разбира се, както и всеки препарат, които се поставя с инженция, нежелана реакция е примерно оттока, нежелана реакция е хематомчето, посиняването, което е възможно в зоната на апликация. Това не са реакции, които да откажат сериозните пациенти и по същия начин и лекарите. Когато пациентът е информиран, какво може да му се случи, няма никакъв проблем. Много е важно да отбележим, че Sculptra е биосъвместим и биоразградим продукт и към нея няма алергия.



VS: Има ли нещо специално, което трябва да правим преди и след манипулацията?
НГ:
Като всяка една миниинвазивна процедура свързана с инжектиране, в случая със Sculptra зоната трябва да бъде почистена, трябва да бъде предварително обезболена. Съответно препоръчвам охлаждане след самата манипулация. Имаме специален апарат с които се охлажда и обезболява лицето. Пациентът трябва да е подготвен, че няма да види крайния резултат на секундата. Необходим е един процес между 4, 6, даже и 8 седмици. Понякога се налага, за да не кажа доста често, повторна апликация на самия препарат, за да се постигне крайния резултат. След процедурата задължително се правят масажи в зоните на инжектиране на продукта в продължение на 20 дни, за да се постигне максимално добър ефект.

VS: Колко процедури са необходими за видим резултат?
НГ:
Минимум две процедури и след това във времето хубаво е веднъж в годината или на две години да се прави поддържаща процедура.

VS: А колко трае ефекта от Sculptra?
НГ:
Различни са сроковете, които се дават. В случая стимулирането на колагена би трябвало да има доста по-продължителен ефект. Има клинични проучвания, които показват, че ефекта на Sculptra е с продължителност 25 месеца дори и повече.

Ние съвсем скоро ще внесем една нова апаратура, с която нашите пациенти, а и не само наши, ще могат да си тестуват състоянието на кожата. С тази апаратура може да се преценява точната дълбочина до стотна от милиметъра на съответните гънки. Хидратираността, овлажняването на кожата, чувствителността, ширината на различни петна. Така че тази апаратура ще може да ни помага, за да диагностицираме точно какво се случва в един дългосрочен период - до 15 месеца след каквато и да е манипулация.

VS: Кой може да поставя Sculptra?
НГ: Категорично казвам, че само хора, които са сертифицирани и хора, които знаят какво правят, е редно да поставят каквато и да е инжекция. Не е естествено човек, който даже няма медицинско образование да поставя инжекцията, защото както при ботулиновия токсин, както и при хиалуроновата киселина, вероятността да се нанесат много сериозни щети е изключително голяма. Затова бих препоръчал на пациентите да го правят само при дерматолози с опит и сертифицирани пластични хирурзи.

А пълният списък със сертифицираните клиники и лекари ще намерите тук>>
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.