Следва

Weekend to-do list: Седмица на модата в Сердика Център

Alice by Versace: Едно high class вдъхновение

15 модела от пролетно-лятната колекция на Versace пристигнаха в София. Случаят е безпрецедентен, тъй като...

All fashion преди 13 години

15 модела от пролетно-лятната колекция на Versace пристигнаха в София. Случаят е безпрецедентен, тъй като обикновено на ревюта тук се показват комерсиални модели, които след това се продават в бутиците.

Този път ценителите видяха оригиналните модели, показани на ревюто, на което колекцията е била официално представена за пръв път пред публика. Тези облекла рядко напускат централата на миланската модна империя.

В София те бяха представени на специално събитие пред столичния хайлайф. На 15 април бутиците на Versace на ул. Леге 1 в София се превърнаха в Страната на чудесата.

Съвременни Алиси представиха визията на Донатeла Версаче за връзката между приказния и реалния свят.

Като всичко от избора на моделите, прическите и грима, декорацията на мястото, до кетеринга и дори дрескода на домакините е било съобразено с изискванията на Милано.

Оказа се, че 7-те модели са преминали сериозен кастинг, за да попаднат сред избраните, а и има защо, след като на миланския подиум тези облекла бяха представени от топмоделите от Русия - Наташа Поли и Саша Пивоварова, от британката Лили Доналдсън, датчанката Фрея Беха и др.

Някои от тоалетите, които видяхме са избрани от Шакира, Дженифър Лопез, Зоуи Салдана, Елизабет Бенкс за присъствие на ексклузивни събития.

За случая от Милано пристигна директорът, отговорен за продажбите на Versace в Северна и Източна Европа Дийн Кук. Сред гостите бяха и италианският посланик Стефано Бенацо и съпругата му Дана.

В пролетната колекция на Versace за 2010 Алиса попада в страната на чудесата, която за Донатела Версаче е свят от епохата на Барока, свят на цветове и майсторство. Там въображението на дизайнерката експлоадира в ярък коктейл от цветове, преплетени в сложни принтове заедно с бродерия, мини верижки и метални плочки.

Безспорният акцент за пролетта е завръщането на Медузата като идентифицираща емблема на Versace. Тя бе загърбена в предишните няколко колекции, заради желанието да не се преекспонира. Днес, обаче, модната къща се завръща към корените си , към стила на Джани Версаче, а знаменитата емблема е неотменна част от ДНК-то на марката. 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.