Следва

What about завръщането на “Mean Girls”

„Престъплението е мое“

Отиваме на кино 

Movies & TV преди 4 месеца

Духовитата криминална комедия „Престъплението е мое“, която покори публиката на тазгодишното издание на фестивала Синелибри, тръгва по кината от 3 ноември. Режисьор на филма е един от най-безкомпромисните френски кинотворци, Франсоа Озон, който е успял да се превърне в майстор на адаптацията на романи и пиеси за голям екран. Други негови творения са „8 жени“, „Франц“, „Лято 85“ и „Петер фон Кант“.

„Престъплението е мое“ е адаптация на пиесата „Моето престъпление“ от Жорж Бер и Луи Верньой. Действието се развива през 30-те години в Париж. Мадлен – красива, млада и бездарна актриса, е обвинена в убийството на известен продуцент. С помощта на най-добрата си приятелка Полин, безработна адвокатка, Мадлен получава оправдателна присъда за извършено при самоотбрана престъпление. Така започва новият ѝ живот, белязан от слава и успехи, докато истината не излиза наяве.

Интелигентна и искряща като добро шампанско, тази комедия с привкус на фарс ще изненада приятно почитателите на Франсоа Озон и ще плени всички останали. Забавлявайки се, режисьорът хвърля светлина върху механизмите на филмовата и сценичната индустрия, осмива недъзите на правосъдната система и изгражда сюжет с немалко съставки: убийство, любовници, манипулативни медии, непочтени съдии и женска солидарност.

Най-добрите френски актьори, представители на няколко поколения, очевидно се чувстват добре в тази стилна и остроумна история, от която излиза, че известността – дори когато е резултат от обвинение в предполагаемо убийство – не е пречка да се печелят професионални отличия и обществен престиж.

Комедията е хит във Франция, където вече е събрала над 1 милион зрители! А от 3 ноември 2023 г. „Престъплението е мое“ ще бъде част и от програмата на киносалоните в цялата страна.

 

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 3 дни

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.