Следва

Кой е Уолтър Киапони, новият творчески директор на Blumarine

"Специални добавки за дълга консумация" в А1 на Phoebe Philo

Дългото чакане свърши

All fashion преди 4 месеца

Точно на Хелоуин, уебсайтът на Фийби Файло беше официално стартиран. Изминаха пет години, откакто тя напусна Селин, и три месеца, откакто уебсайтът на Phoebe Philo започна да приема регистрации на клиенти на 27 юли. Очакването около завръщането на Фийби се качи на безпрецедентно ниво дори в света на модата. Тъй като много жени творчески директори наскоро подадоха оставки, очакванията осезаемо нараснаха.  

В заключение Фийби оправда очакванията на всички. Не само силуетите и внушенията са силни, но и тяхната уникална ексцентричност, еротичност и хумор са загатнати по начин, който може да се носи навсякъде и дълго време. Както можем да видим в рекламната кампания, където повечето от моделите гледат право напред, Фийби работи за уверените жени.

В шоурума на марката в Лондон определено се усеща, че се е родила нова луксозна марка, от която можем да очакваме много - Phoebe Philo. Дизайнерът ветеран Фийби вече е създала собствено ателие, което произвежда дрехи от най-високо качество в Париж. Продуктовата гама също е разнообразна - великолепни якета от текстил и кожа, много приятни ежедневни артикули, както и обувки, чанти, слънчеви очила и бижута.

Фийби винаги е представяла уникални силуети и нови начини за носене на дрехите. Причината, поради която много хора я боготворят, е силно индивидуалният й стил. И така, какъв стил предлага Фийби чрез тази колекция (официалното име не е колекция, ще обясним надолу защо). Облата линия на раменете, многото панталони и изящните обувки на висок ток, които се вписват добре във всяка визия, са в центъра на премиерната работа на 50-годишната англичанка.

Стилът с висок ток, който тя препоръчва, е много специфичен - покрива по-голямата част от стъпалото, токът е висок и широк, а силуетът - класически. Накратко, имаме от най-секси възможния тип обувки.

Най-характерната особеност на преувеличения силует на линията на раменете е неговата заоблена извивка. Със сигурност ни напомня на Джорджо Армани и Клод Монтана от 80-те, а моделът, застанал по диагонал, облечен в тъмнокафяво кожено яке с пеплум декорация и широк панталон, казва всичко.

Както много филофили (визирайки страстната фенска база на Фийби Файло) знаят, артикулът, в чиято направа Фийби е „най-добра" са панталоните. Тази колекция е като бюфет, пълен с панталони. Те изглеждат обикновени отпред, но има уникални чифтове с цип на гърба, в цветове и текстури, напомнящи за Йети, „специални добавки“ като деконструирани карго панталони и дори деним и клинове, които никога няма да ви омръзнат, без значение колко пъти ги "консумирате". Фийби предлага прости, но разнообразни начини за перфектен и шикозен външен вид. Свалящият се шал, прикрепен към яке, е перфектен пример. Благодарение на голямата си дължина, може да се носи както като бюстие, така и като пелерина. 

Разбира се, тази „колекция“ не е официална колекция. Мисис Файло даде името A1 на продуктовата линия, пусната вчера. Продажбите на A1 ще продължат до декември, а продажбите на A2 ще започнат през пролетта на 2024. Думата, която марката възприе вместо колекция, е „Редакция“. Тя съдържа смисъла на отхвърляне на тенденциите и представяне на дрехи, които не са ограничени от сезоните. Отсега нататък всички „Редакции“, като A1, могат да бъдат закупени само от официалния уебсайт. Това е начинът на Фийби винаги да прокарва нови пътища.

И накрая, има някои новини, които ще натъжат Philo-Files, които от години търсят Old Celine на ретро пазара. При пускането на A1 Phoebe Philo каза, че ще избегнат свръхпроизводството, доколкото е възможно. Ако сте отворили официалния уебсайт на Phoebe Philo, след като сте прочели дотук, има голяма вероятност повечето артикули да са „разпродадени“.

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.