Следва

Повече от слушалки: Huawei FreeBuds Pro 3

Софиянци вече могат да се придвижват с електрически велосипеди под наем

В София тръгнаха първите електрически велосипеди за споделено придвижване

All About Life преди 5 месеца

Предлага ги eдинственият стартъп за споделена мобилност с велосипеди у нас Cyrcl. Според Енрико Маринов, съдружник в компанията, услугата е в подкрепа на усилията за намаляване на замърсяването на въздуха и задръстванията, както и за осигуряване на екологично чисти транспортни решения.

С електрическите велосипеди може да се достига скорост от 25 км/ч, която е и максимално допустимата за този тип услуги в ЕС. Цената на минута е 0.29 лв. Тя е близка до тази на тротинетките, но за разлика от тях, велосипедите могат да се наемат и за 24 часа срещу 48 лв. Това става чрез мобилното приложение на Cyrcl в Google Play/ App Store.

Към момента на разположение на столичани са 100 електрически и 250 механични велосипеди, като зоните им за паркиране вече включват и кварталите Бояна (при Киноцентъра), Бъкстон, Витоша, Гео Милев, Дианабад, Кръстова вада, Младост 1 и 1А, 3 и 4, Овча Купел, Студентски град и бул. Цариградско шосе (Inter Expo Center - Capital Fort).

Партньори на Cyrcl в мисията им за устойчиво бъдеще на столицата са Банка ДСК и Mastercard.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 4 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.