Следва

Неузнаваема София Вергара като наркобаронеса в "Гризелда"

Историята на Кристобал Баленсиага: трейлърът

Всеки гений заслужава своя филм
 

Movies & TV преди 3 месеца

Днес едва ли е възможно да срещнете човек, който да не е чувал за модната къща Balenciaga, особено след скандалите, свързани с името ѝ. Малко са хората обаче, които знаят, че историята на бранд започва с един изключителен мъж и творец - Кристобал Баленсиага.

През 1937 година, Кристобал представя първата си колекция за висшата мода в Париж, след което доразвива уменията си в Испания, където облича местния елит. Изпълнен с безброй творчески идеи, господин Баленсиага се завръща във френската столица и успява да издигне едноименната си модна къща до ранга на Chanel, Dior и Givenchy. Воден от педантичната си природа, стремежът към съвършенство до последния бод превръща Кристобал в един от най-значимите дизайнери на всички времена.

Цялата история от началото до възхода на Balenciaga е събрана в мини поредица, чийто актьорски състав е пъстро международен. Испанската актриса Белен Куеста влиза в ролята на белгийската кралица Фабиола де Мора, докато Сесилия Солагурен, Адам Кинтеро, Томас Куманс, Анук Гринберг и Габриел Лазур се превъплъщават в икони като Коко Шанел, Кристиан Диор и Одри Хепбърн. Алберто сан Хуан е в главната роля на Кристобал Баленсиага, чиято революционна визия преформулира социалните стандарти и променя модния пейзаж (вижте още: Изящната Даниел Славик за завръщането си в Balenciaga в най-любимата рокля на Кристобал).

Екранизацията очакваме на 19 януари 2024 - идеалният зимен момент да се насладим на филмов маратон от най-висока модна класа.

More Movies & TV