Следва

We Love: приглушената красота на Saint Laurent Winter 2023

Louis Vuitton продължи договора на Никола Гескиер

Още поне пет години разкошна дамска мода от Louis Vuitton 

All fashion преди 2 седмици

Темповете на развитие на модата могат да бъдат сравнени със скоростта на светлината. Нови кодове, нови цветове, нови тенденции, нови имена се сменят пред очите ни постоянно. Но дори при тези условия един дизайнер и неговите модели най-често се открояват в съзнанието като еквивалент на прекрасното и това е Никола Гескиер в Луи Вюитон (вижте още: Fashion Starter: Никола Гескиер - дизайнерът, който възроди Balenciaga, продължава да играе във Висшата лига).

Никола Гескиер

Творческият директор на дамската линия на Louis Vuitton в периода 2013-2023 е подновил договора си с модната къща и ще продължи да ръководи дамската колекция още пет години. Неговата работа превърна френския бранд в синоним на пищност, футуризъм и отлична стилова инвестиция. На Гескиер дължим редица емблематични модели и аксесоари, сред които Petite Malle - първата му чанта за Louis Vuitton - и най-новата GO-14, вдъхновена от дебютната му колекция.

Какво очакваме от дизайнера в близкото бъдеще? Вариантите, които Никола Гескиер може да предложи, са два. Първият ще бъде да остане верен на досегашната си стилова посока и да продължи да създава изумителни дрехи с много кожени акценти. Вторият ще бъде да преобърне представите за модата на Louis Vuitton, като ги пречупи през артистизма си. По който и път да е поеме обаче, това несъмнено ще затвърди наследството му като дизайнер, а и публиката ще прегърне и двете възможности (вижте още: Louis Vuitton Cruise 2024 - съвършен превод на фантазията от Никола Гескиер).

Никола Гескиер и Ема Стоун

За допълнителна идилия и синхрон между мода и модел ще допринесат и посланиците на марката - едни най-красивите жени в света - Зендая, Ема Стоун, Леа Сейду и Софи Търнър.

В изявление за медиите, Гескиер каза: "За мен е истинска чест да продължа да пиша историята на Louis Vuitton. Започнахме първата глава преди десет години, определяйки нова идентичност, основана на изключително наследство и постоянен фокус върху иновациите. Безкрайно съм благодарен за доверието и подкрепата на Бернар Арно и Пиетро Бекари в това невероятно пътуване”, допълва Никола.

Никола Гескиер и Зендая

Ще следим отблизо разгръщането на следващата ера на Никола Гескиер в Louis Vuitton. Със сигурност ни очакват елегантни, много луксозни и подчертано експериментаторски 5 години.   

More All fashion

Всички носят: огромни кожени бомбъри

All fashion преди 1 седмица

Миналата година кожените блейзъри бяха истински фетиш, елегантното наметнати на елегантните снаги на всички знакови модни дами и господа - от Хейли Бийбър до Адам Сандлър, абсолютно всеки се беше вкопчил в идеята за практичното сако от качествена лицева кожа. Сега обаче, по всичко личи, че дългогодишното царуване на блейзъра отслабва, и имаме нова връхна дреха du jour