Следва

Шапката на Наполеон Бонапарт се продаде за 1,9 милиона евро

Шейнис Паласиос е Мис Вселена 2023

Мис Вселена 2012, Оливия Кулпо и телевизионните звезди Джани Май Дженкинс и Мария Менунос бяха водещи на конкурса в събота, проведен на фона на изпълненията на Джон Леджънд

All About Life преди 2 седмици

Мис Никарагуа беше обявена за Мис Вселена 2023 в събота след състезателна вечер в José Adolfo Pineda Arena в Сан Салвадор, Ел Салвадор.

В напрегнатия момент преди самото обявяването на победителката, Мис Никарагуа 2023 - Шейнис Паласиос и Мис Тайланд стояха на сцената със стиснати ръце, докато залата потъваше в мрак, с изключение на прожекторите върху двете финалистки.


Мис Тайланд

След продължително мълчание, в което и двете жени стояха със затворени очи, чакайки да чеят как се променя съдбата им, се чу глас да произнася високо "Никарагуа!".

Новата, 72-ра Мис Вселена реагира емоционално на победата, като се разрида и вдигна треперещи ръце към лицето си, докато тълпата аплодираше силно и, добавяме, напълно заслужено.

Вечерта завърши с миналогодишната победителка, 29-годишната Р’Бони Габриел, която връчи короната на Паласиос, докато предаваше титлата Мис Вселена на наследилата я красавица. Мис Австралия се класира трета в надпреварата. 


Miss Bulgaria

Паласиос e първата никарагуанка, печелила титлата, и отбелязва петото класиране на страната си на полуфиналите на конкурса.

В публикация в X (по-рано Twitter) новата Мис Вселена отпразнува победата си, като публикува няколко снимки, на които носи короната, заедно с надпис „Здравей, Вселена“ на английски, както и съобщение на испански, отбелязващо, че Никарагуа влиза в историята с коронясването на своята представителка за найй-красивата жена в света. 

Още един първи път отбеляза тържествената вечер - Мис Вселена 2012 Оливия Кулпо и телевизионните водещи Джани Май Дженкинс и Мария Менунос бяха домакини на конкурса, с което бележим първия път, в който шоуто е водено от изцяло женски екип.

Джон Леджънд също участва в нощта на короните, а съпругата му, Криси Тейгън, сподели поредица от публикации в своите сторита в Instagram от позицията си в публиката на събитието.

Освен това, за първи път в своята история конкурсът позволи на омъжени жени и майки да се състезават. В международното състезание участваха и две открито транс жени, Марина Мачете от Португалия и Рики Коле от Холандия. 


Марина Мачете 


Рики Коле

Финалистките преминаха през четири кръга на надпреварата: във вечерни рокли, бански костюми, лични изявления и нарочни интервюта.

Сред въпросите, зададени на Паласиос: Ако можехте да живеете една година на мястото на друга жена, кого бихте избрали и защо?, тя отговори: „Бих избрала Мери Уолстънкрафт, защото тя запълни празнината и даде възможност на много жени“, каза тя чрез преводач, имайки предвид британската писателка от 18-ти век, виден философ и защитник на правата на жените.

„А какво бих направила аз? Бих искала тази да стопя разликата в доходите на жените, които да могат да работят във всяка област, в която изберат, защото за тях вече няма ограничения. През 1750-те години е било така. Днес, през 2023, ние правим история."

Шейнис, която е родена в Манагуа, прави своя дебют в конкурс за красота през 2016 г., когато печели титлата Miss Teen Nicaragua. Тя спечели Мис Свят Никарагуа през 2020 г. и представи родината си на конкурса Мис Свят 2021, където се класира в топ 40. 23-годишната красавица има диплома по масови комуникации и е играла университетски волейбол за Universidad Centroamericana. 

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 3 дни

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата