Следва

Модерната жена по Аргир Коватлиев

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Актрисите Пенелопе Круз, Мерил Стрийп, Джулиан Мур, Кейт Уинслет, Наоми Уотс и Гуинет Полтроу...

All fashion преди 14 години

1. Актриси в Gap в помощ на борбата с ХИВ в Африка

Актрисите Пенелопе Круз, Мерил Стрийп, Джулиан Мур, Кейт Уинслет, Наоми Уотс и Гуинет Полтроу позираха за корица на френския Vogue в тениски на Gap от колекцията им Red. Половината стойност на всеки артикул от колекцията отива в световния фонд за борба с вируса на ХИВ/СПИН в Африка.

След като Наоми Кембъл се развихри за Vogue Русия, френските им колеги поканиха Пенелопе освен за лице на корицата и за гост редактор. Този път списанието ще има три различни корици. На останалите две можеш да я видиш като другата половина на лицето на Боно от U2 или полугола до Мерил Стрийп. Това е изненадваща и доста холивудска посока за списание, което обича моделите толкова много.

2. Новият календар Пирели ще включва и момчета


Pirelli 2010

Ура, дами и ние ще оплакнем очи. Карл Лагерфелд, който не може да устои на изкушението да постави момче във всяка своя снимка, издаде, че в новия календар на Пирели, който той ще има честта да заснеме, ще включи „три до четири момчета”. (Обикновено в календара виждаме само голи или полуголи мацки.)

Той все още не казва кои ще бъдат мъжете, защото селекцията от модели обикновено се пази в пълна тайна, но из Интернет се носят слухове за някои от дамите, като Heidi Mount, Natasha Polly и Magdalena Frackowiak.

Календара за 2011 ще бъде показан на 30 ноември в Москва пред 600 VIP гости.

3. Индийският Vogue се бори с предразсъдъците към тъмната кожа



На корицата на новия брой на Vogue Индия се появяват пет модела с тъмна кожа по бански костюми. Причината е, че търсенето на продукти за изсветляване на кожата е нараснало с 18% миналата година и се очаква да достигне 25% през 2010. В броя четем: „Всяко поколение си има своите митове за красота. Време е да разбием този.” Така е, модната индустрия най-лесно може да повлияе на проблемите свързани с всички наложили се с времето от нея "критерии" за красота и е хубаво, че все повече се на.

4. „Алекзандър МакКуин. Гений на едно поколение.”



Първата от многото книги за последния британски революционер, Алекзандър МакКуин, от Кристин Нокс ще се появи на параза от 7-ми май. Озаглавена “Alexander McQueen. Genius of a Generation”, тя проследява бележитата история на на Маккуин от детството му, рисуващ по стените на апартамента на родителите си в Лондон, до последната му невероятна, но недовършена колекция есен/зима 2010/2011.

Книгата ще съдържа 120 фотографии от провокативните му ревюта, които взривяваха въображението на модната индустрия. Може да я намериш тук.

5. “Parker Power”



Сара Джесика Паркър е просто прекрасна във Vogue САЩ. Сесията направо спира дъха и ускорява пулса. Казваме това, не защото Сара е вдъхновение, Кари ни е любима героиня, прекланяме се пред Vogue, Марио Тестино е велик, а роклите на Chanel, Dior, Vera Wang, Lanvin и Giambattista Valli сами разказват истории. Това се подразбира, а и често, когато имаш толкова много красиви творения на едно място, нещо се обърква.


Е, тази сесия не е някакво изключение, просто се е получила прекрасно и това е достатъчно.

More All fashion