Следва

Приказна Ан Хатауей и още Роузи Хънтингтън-Уайтли, Гуинет Полтроу, Пам Андерсън & co на British Fashion Awards

Критики за Никол Кидман, лицето на Balenciaga

Никол Кидман, посланик на модна къща Balenciaga, се сблъска с критики 

Celebrities преди 2 месеца

Решението на актрисата отново да сътрудничи на луксозния бранд, този път на проведеното в Лос Анджелис грандиозно ревю за Pre-fall 2024, беше осъдено заради миналогодишния скандал с рекламна кампания, за която деца позираха с БДСМ атрибути, което бе възприето като насърчаване на педофилия.

"Лош избор, Никол. Очаквах нещо по-добро от теб", "Разочарован съм, че избра тази марка", "Знаменитостите са толкова зле откъм пари, че са принудени да подкрепят този бизнес", пишат потребители онлайн. Някои отбелязват, че това решение може да помогне на марката да подобри репутацията си: „Добра кампания, която ще помогне на всички ни да забравим случилото се" (вижте още: Изящната Даниел Славик за завръщането си в Balenciaga в най-любимата рокля на Кристобал).

Модната къща, припомняме, се оказа в центъра на голям скандал през 2022 г. Рекламната й кампания изобразяваше деца, позиращи с БДСМ атрибути, а на снимката с Изабел Юпер, Никол Кидман и Бела Хадид бяха забелязани съдебни документи по дела за насилие над деца и оправдаване на детска порнография.

Случилото се предизвика широка дискусия онлайн, Balenciaga се сблъска с масов бойкот и куп прекъснати договори, а самият Демна Гвасалия беше лишен от привилегии. Ръководството на компанията, както и самият дизайнер се извиниха публично. От своя страна, фотографът Габриеле Галимберти, който работи върху скандалните снимки, бе обект на изключително груби нападки и заплахи с телесна саморазправа. Мъжът тогава заяви, че това е първият му опит като моден рекламен фотограф, така че не му е било доверено нито да избере темата на кампанията, нито нейния стил. Одобрението е дошло директно от марката.  

More Celebrities