Следва

Мис Франция 2024 и късата й коса: дилеми, критики, приветствия

Истории от живота: обсебеният от младостта IT милионер Брайън Джонсън и драмата с Тарин Саутърн

Vanity Fair публикува подробна статия за известния 46-годишен ИТ милионер Брайън Джонсън, обсебен от идеята за ​вечна младост и безсмъртие.

Celebrities преди 1 месец

Името на Брайън често се появява в медиите не само заради крайните мерки, до които човек прибягва, за да запази „18-годишното си тяло“, но и във връзка със скандалния му личен живот. Пресата отразява подробно трудната връзка на Брайън с Тарин Саутърн, с която той се раздели, докато тя се бори с рак на гърдата, и която впоследствие го съди, но загуби делото, а самата тя стана длъжница на бившия си годеник.

Борбата за вечна младост

Колумнистът на Vanity Fair отбелязва в статията си, че по време на видео разговор Джонсън й напомнял или за „анимирана порцеланова кукла“, или за „дигитализиран Дориан Грей със слушалки“. Милионерът успява да постигне този ефект с помощта на строг режим и постоянно наблюдение от лекари. Брайън обикновено се събужда около 4:30 сутринта и денят му започва със стандартни измервания на телесни мазнини, мускулна маса и температура. Редовно се подлага на ЯМР. Наскоро започва да приема фолистатин, терапия, за която е доказано, че удължава живота на мишките. Преди тренировка Джонсън пие здравословен шейк и около 60 хапчета (лекарства за артерии и кожа, за предотвратяване на чревни полипи и други), а след това в продължение на час прави около 30 различни упражнения с помощта на устройство за високочестотна електромагнитна стимулация, което според него му позволява да направи 20 хиляди клякания за 30 минути.

Внимателно обмислена закуска и обяд - в 9:00 и 11:00 (диетата се състои от вегетариански ястия, чийто състав се променя в зависимост от тестовете), след което още около 40 таблетки. След това лягане за сън точно в 20:30 ч. Тридесет лекари живеят с Брайън и постоянно наблюдават здравето му във всеки един аспект. На милионера се правят снимки на червата (чиито бройй в момента е над 33 537), изследват дебелината на сънната артерия и сърдечния ритъм, стимулират тазовото дъно с електромагнитни импулси и записват ерекцията му през нощта. Джонсън полага специални грижи за пениса си - три пъти седмично се подлага на терапия за подмладяване на гениталиите, включваща електрически разряди (оказа се, че поради това нощните му ерекции са се увеличили от 2 часа и 12 минути до 3 часа и 30 минути).

„Всеки, който си мисли, че има някакво ограничение за това колко дълго можем да живеем, не знае какво говори“, споделя Джонсън пред колегите от Vanity Fair.

Личен живот

Като се има предвид начина на живот, който Брайън води, не е трудно да се досетите, че не му е твърде лесно да има нормален личен живот. В статията на New York Post се казва, че описанието на профила за запознанства на Джонсън започва с думите „Продължете с повишено внимание“. На страницата си в социалната мрежа Джонсън публикува редица изисквания за потенциален партньор, които включват „планиран секс“ и приемане на факта, че „момичето не е основният приоритет“. В едно от интервютата си милионерът казва, че предпочита да бъде честен и да предупреждава предварително за негативните аспекти на връзката с него. Въпреки това Брайън все пак успява да изгради дълга и силна връзка с Тарин Саутърн, която обаче завърши със скандал.


Тарин Саутърн

Запознайте се с Тарин

Когато среща Джонсън, Тарин е известен YouTube блогър и основател на собствена консултантска компания Happy Cat Media. Канена е като лектор на технологични конференции, работи и като кореспондент и продуцира епизоди на програми на Today и Discovery Channel. Джонсън е първият мъж, който проявява сериозен интерес към Саутърн. Той открива момичето в социалните мрежи и, според приятелите на Тарин, започна активно да я преследва. Води я на езерото Тахо, бързо я запознава с трите си деца и скоро двойката започва да живее заедно. Един от приятелите на Саутърн нарича действията на милионера „любовна бомба“. Още тогава приятелите на Тарин подозират, че това ще й създаде проблеми в бъдеще и скоро получават сериозни причини за безпокойство.

Проблемни връзки

Това, което започнва като красива любовна история, скоро се превръща в силно противоречива връзка. Всичко започва с това, че Джонсън постепенно прави Саутърн напълно финансово зависима от него. Той убеждава младата жена да се откаже от предишната си работа и да започне да развива личната си марка. Тарин пише речи за Брайън, създава презентации, разработва медийните му проекти, за което получава около 20 хиляди долара годишно, което е значително по-малко от това, което печели чрез собствения си бизнес (около 388 хиляди долара годишно). Джонсън също принуждава Саутърн да премахне най-популярните си видеоклипове в YouTube, които имат милиони гледания, защото според него те били „вредни за имиджа му“, и да продаде имот в Лос Анджелис, който отнемал на Саутърн „твърде много от времето й“. 

Впоследствие контролът на Брайън върху живота на Тарин се разраства до неимоверни размери: той чете цялата й поща и кореспонденция, иска от нея списък на всичките й бивши гаджета, както и да опише сексуалните си преживявания с тях, за да избегне потенциални „рискове за репутацията“. В същото време самият Джонсън скоро съобщава на Саутърн, че трябва да прави секс с други жени и, обяснявайки всичко с необходимостта да бъде честен с партньора си, разказа на Тарин за своите „приключения“. Веднъж дори води проститутка в стаята на хотел Bowery в Ню Йорк и прави секс с нея в присъствието на Тарин, докато тя се преструва, че спи.


Брайън Джонсън

Раздяла и изпитание

Раздялата с Брайън се оказва изненада за Тарин. Тя се бори с рака, когато Джонсън внезапно обявява, че се разделя с нея. Според момичето любовникът й изобщо не я подкрепил, когато разбрала за проблемите си, и нарекъл болестта й „лоша сделка“. Той също така е убеден, че Тарин "използва рака като извинение, за да накара всичко да се върти около нея". Когато се разделят, Джонсън настоява Саутърн да се изнесе сама, защото „би било много неудобно за него“ и предлага да й плати наема за една година, но при условие, че тя подпише стриктно споразумение за конфиденциалност. Условията на договора, включващи глоба от 500 000 долара за най-малко нарушение, се оказват достатъчно спорни, за да накарат Тарин чрез адвоката си да предложи на Брайън да й плати еднократно 1 милион долара обезщетение. Това вбесява господина, който прави всичко възможно да накара Тарин, изтощена от лечение и заплахи, да му плаща наем за къщата, в която са живели. Скандалът ескалира неимоверно, като в края на краищата милионерът се съгласява да подпише споразумение с бившата си любима. 

По-късно, когато Саутърн влиза в ремисия, тя отново търси финансова компенсация от Джонсън с аргумент за загубена работа, отнета перспектива и психологическа травма. В нейния иск се казва, че Джонсън е обещал да бъде с нея до края на живота й и да я осигури, ако тя му помогне да постигне слава. Резултатът обаче е катастрофален за Тарин. Тъй като тя е подписала друг договор с Джонсън като негов служител в миналото, съдът първо разглежда този документ. Всичко завършва с отказ за обезщетение на Тарин и в допълнение тя е осъдена да плати на Брайън Джонсън повече от 500 000 долара юридически такси.

Джонсън отрича всички обвинения срещу него. Според него той е станал жертва на движението #MeToo.

„Сега трябва да платя решаваща за мен сума на човек, за когото работих четири години на пълен работен ден за скромна заплата, след като повярвах на обещанията му. Човекът, който ме изостави, когато се разболях от рак, който наруши обещанията си за подкрепа, а също така ме заплаши и манипулира да подпиша споразумение, което е от полза само за него“, цитира Vanity Fair думите на Тарин.  

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 4 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 4 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.