Следва

Безплатни дерматологични прегледи за превенция срещу рак на кожата

Някои особености на многоцветния грим. Професионални съвети за нанасяне

Когато преди време ти подсказахме за...

Hair преди 14 години

Когато преди време ти подсказахме за един от най-силните beauty трендове, а именно многоцветният почти клоунски грим по лицето за пролетта, ти ни попита как може реално да получим такъв ефект, без да изглежда подозрително прекалили с макиажа.

За да ти дадем максимално професионален и практичен отговор на този деликатен въпрос, се обърнахме за помощ направо към гримьора Ива Трифонова от Dior, която разкри тайната на шарените очи и скули.

Многоцветният грим се различава от другите основно по поводите, за които се прави, казва Ива. Може да бъде както изключително екстравагантен, така и стилен, силно стилизиран и приобщен към конкретния случай.

Ако в екстравагантния си вариант употребата на цветове, форми и текстури няма абсолютно никакви граници, то когато говорим за стилен, вечерен многоцветен макияж, по-скоро трябва да се придържаме към максимата за трите основни цвята.

По-точно казано, винаги трябва да се стремим да не прекаляваме с цветността и пъстротата, дори и аутфитът да позволява това.

И обратното, колкото по-цветна е дрехата, толкова по-малко различни по интензитет цветове трябва да има в грима.

В най-общия случай могат да се извадят два или три основни, добре съчетани цвята от дрехата, които да са водещи в грима, и като акцент да се прибави трети, в дълбочините (силен, тъмен) или в по-светлите тонове (лек, близък до белия).

Естествено, цветовете задължително трябва да кореспондират един с друг като нюанси и гами, колкото и различни да са. Например синьо+лилаво, жълто+зелено, червено+черно+виолет и т.н.

Ние избрахме да пробваме с не толкова ярки цветове, например тези от палитрата на Dior 5 Colors Dentelle Spring Look 2010, номер 059.

More Hair