Следва

Годишен ХОРОСКОП 2024: ЛЪВ

Годината на дървения Дракон: много хубави неща от 10 февруари натам

Новата година, според китайския хороскоп, ще настъпи на 10 февруари. 

Astro преди 3 месеца

Легендата гласи, че Драконът заел петото място в надпреварата на Нефритения император за определяне на реда на 12-те животни в китайския зодиак. Той се наредил след плъха, вола, тигъра и заека и удивен от този резултат, императорът поискал да разбере какво се е случило. Драконът отговорил, че временно е напуснал състезанието, за да потуши пожар, който видял в близкото село.

Тази история поставя началото на цял епос, посветен на смелия и добросърдечен Дракон, който се стреми да защитава човечеството. Именно неговата сила и влияние ще диктуват хода на 2024 година. Какво ни очаква и как да привлечем положителната енергия, разказваме >>>

Какво ни носи Годината на Дракона?

Следващите 366 дни ще бъдат изключително специални, смятат източноазиатските астролози. Те разкриват, че, в китайския зодиак, Драконът символизира властта, честта и достойнството, а заедно с това отваря пред всички зодии безпрецедентни възможности за развитие и сбъдване на съкровени мечти.

Енергията на митичното създание се допълва от две други ключови влияния. Според китайския календар, основан на 12 земни клона - всеки от които е представен от животно - и 5 небесни стълба - дърво, огън, земя, метал и вода, 2024 година съчетава в себе си силата на Дракона с елемента на дървото. Това води до уникални възможности за развитие, усъвършенстване и изобилие.

Към вече силната комбинация се прибавя и влиянието на новолунието на 9 февруари, което създава цикъл на разширяване, водещ до тройна доза положителна енергия през 2024 година.

Нови начинания и значителни промени в темпото, с което се движим, ни очакват съвсем скоро. Спокойствието и съзерцанието, породени от годината на Заека през 2023 отшумяват и отстъпват място на по-динамично развитие на събитията. Прогнозата за 2024 година на азиатската астроложка Катрин Мо звучи особено обещаващо: "Ще преживеете личностно израстване и освежаващо обновление. Като прибавите към това увереността, съблазънта и динамичната енергия на Дракона, очаквайте успех."

Тя допълва още, че дървеният Дракон е в силна връзка с енергията Ян - активният принцип на Вселената в древната китайска философия, характеризиращ се с позитивност и продуктивност. Стабилността на Ян ще се окаже изключително полезна на тези, които искат да се утвърдят по-добре на работното място, в социални ситуации или като родители.

Астролозите прогнозират, че годината на дървения Дракон ще донесе положителна промяна и възможност за всеки човек, но особено облагодетелствани ще са новаторите, хората, които решават проблеми и поемат рискове, и лидерите визионери.

Как да привлечем енергията на дървения Дракон в ежедневието си?

Драконът традиционно се асоциира с ярки цветове като червено, оранжево и лилаво, които отразяват неговата динамичност. Затова, източноазиатските астролози препоръчват да се обргадим със свещи, дрехи, мебели и изкуство в тези оттенъци, с цел да "ободрим средата си и да поддържаме годината в правилната посока".

Може ли годината на дървения Дракон да ни повлияе негативно?

2024 носи много положителни аспекти в себе си, но може да бъде и коварна. Хората, родени в годината на Кучето, трябва да бъдат подготвени за евентуални трудности, тъй като Кучето и Драконът са в конфликт.

В широк план, елементът на дървото, което символизира стабилност, не винаги е напълно съвместим със земята и това може да доведе до нестабилност в сферата на икономиката и политиката.

Какво представлява деветият период?

Началото на 2024 година бележи преминаването на Земята от осми период (2004-2023) по фън шуй, свързан с изобилието, към девети период (2024-2043). Новата ера на развитие, която ще продължи 20 години, се характеризира със страст, трансформация и просветление. Този период обещава бързи промени и предоставя потенциал за растеж, както и по-голяма видимост за отделни личности и каузи.

Източноазиатските астролози смятат, че предстоящите години ще помогнат на хората да “прогледнат” и ще видят заобикалящия ги свят от нова перспектива. Възможно е и да се появят възможности за откъсване от старото и насърчаване на новото. Това включва много нововъведения, особено в областта на технологиите, свързани със слънцето и огъня, като например използването на слънчева енергия, както и напредък в областта на горивата, производството на енергия и нейния пренос. 

Деветият период ще окаже благоприятно влияние върху широк спектър от кариери. Работещите в областта на модата, красотата, дизайна и развлеченията ще бъдат особено успешни. Хората също така ще изпитват по-силна връзка между ума и тялото си, така че професиите, свързани с духовността, могат да получат по-голямо внимание.

Секторите на технологиите, изкуствения интелект, софтуерно инженерство, киберсигурността и криптовалутите също се очаква да процъфтяват.

More Astro