Следва

Една от най-готините стилни дами, снимани за Sofia Street Style, със своя изложба в София

Изложба „ЕЦИ ДИЗАЙН!” in memoriam. Дизайн в основата на живота

На 22-ри април /четвъртък/ от 18.00 ч. на 3-тия етаж в залата на СБХ на ул. „Шипка” 6 ще бъде открита изложба на...

Events преди 13 години

На 22-ри април, утре, четвъртък, от 18.00 ч. на 3-тия етаж в залата на СБХ на ул. „Шипка” 6 ще бъде открита изложба на дизайнера Христо Стоянов - Еци.

Изложбата е в памет на създателя на опаковките на бисквитите Мура, шоколадите LZ, на любимите ни бонбони Таралежки и още много емблематични за уникалния му талант разработки в областта на графичния, продуктов и пространствен дизайн.

Експозицията включва проекти на Еци от последните 10 години като арт директор на рекламните агенции Eurapel Communications и Huts JWT, фотографии и мултимедия със знаметитите му изпълнения като басист на група „3 и половина”.

Христо Стоянов – Еци завинаги ще остане на 42.


Кутията на бонбони Таралежки - един от емблематичните му дизайни

Изложбата in memoriam е почит към невероятния му талант да създава красиви перспективи на представите ни за лого, вафла, дори болт.

Неговите проекти са именно онзи трудно постижим баланс на визията, който превръща един дизайнер от адекватен медиатор на послания в творец.


Друга емблема на Еци е опаковката на шоколади LZ

Еци е роден във гр. Варна през 1966 година. Средното си образование получава в Професионална гимназия по пластични изкуства „Акад. Дечко Узунов”, Казанлък.

През 1988 г. кандидатства в Художествената академия „Николай Павлович” в София и получава пълна 6-ца на изпита по дизайн, което е прецедент в историята на академията. Дипломира се като магистър по специалност „Промишлен дизайн”.

Известно време работи като freelancer по проекти в областта на графичния дизайн, външната реклама, проектиране и изпълнение на интериорно изпълнение, архитектурни проекти, макети и др.

От 1999 г. до 2006 г. работи като графичен дизайнер и арт директор в РА Eurapel Communications.
От 2006 г. до 2009 г. е арт директор в РА Huts JWT.

Умира през 2009 година.

Изложбата ще бъде открита на 22.04.2010. и ще продължи до 01.05.2010.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?