Следва

We Love: на Jacquemus и Repetto андрогинните балеринки

Седмица на висшата мода в Париж: Jean Paul Gaultier 2024

Дебютната колекция на Симон Роша комбинира наследството на Jean Paul Gaultier с нейния автентичен моден почерк. 

Runway преди 2 месеца

Миналата година една от шегите в модата беше, че всеки дизайн може да бъде преосмислен, ако към него се добави панделка. От дънки до обеци и дори маратонки - светът беше залят от грижливо завързани джуфки, а дизайнерът, който наложи властта им, беше Симон Роша.

Откакто дебютира с едноименния си бранд през 2010 година, талантливата възпитаничката на Central Saint Martins в Лондон постепенно се превърна в любимка на модните ентусиасти заради непоколебимия си вкус и свеж поглед. Нейният закачлив подход към дизайна успява да съчетае традиционно "момичешката" естетика със съвременните стандарти в луксозната мода, създавайки стил, който е едновременно кокетен и ненатрапчив.

Затова, когато в края на миналата година от Jean Paul Gaultier обявиха, че тя ще бъде гост-дизайнер на следващата им колекция висша мода, бяхме повече от нетърпеливи да видим как Роша ще успее да обедини типичния Jean Paul Gaultier стил със собственото си виждане за нещата. 

Креативността на Симон успява да грабне частичка от най-доброто от двата свята и да намери пресечната точка между нейните впечатляващи и обемни дизайни с волани и прилепналите очертания с корсети на Jean Paul Gaultier. Триумфът на Роша, представен от красиви силуети и щедро количество панделки, е в галерията ни. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.