Месечен ХОРОСКОП - Февруари 2024

Astro преди 2 месеца

Енергията в небето най-накрая започва да набира скорост след бавното начало на 2024 г. Януарската астрология започна годината с ретрограден Меркурий в Стрелец и Козирог, правейки обикновено пряката връзка на Меркурий с комуникацията и ефективността малко френетична.

През февруари обаче Меркурий се завръща в пряко действие и преминава към логичния и ясен Водолей, където скоро ще го последват Марс и Венера. И трите небесни тела ще срещнат Плутон във Водолей в нулевия градус, зареждайки въздуха с необходимост от действие. (Запомнете: Плутон едва се топна във Водолей през януари, след което се потопи обратно в Козирог. Сега, в директно движение, той ще остане във Водолей до 31 август. Ще направи едно последно завъртане в Козирог от 1 септември до 18 ноември и ще се върне обратно във Водолей на 19 ноември, където ще остане до 8 март 2043 г.)

По думите на астролога Лорън Аш, „февруари е много активна точка в астрологията на 2024 г. – до голяма степен благодарение на преместването на Плутон във Водолей на 20 януари". 

Тя с право определя този транзит като възможен само веднъж в живота, но енергиите от него ще се наслагват бавно, тъй като Плутон е планета на цели поколения. Февруари ще ни даде кратка представа за това как активирането на Плутон ще ни трансформира през следващите 20 години.

Цялата тази енергия на Водолея изпълва въздуха с осезаема иновативна енергия. Този знак живее за иновациите и най-вече за промяната. Така че, по-добре очаквайте някои промени към по-добро да настъпят, докато освобождавате старото и въвеждате новото. „Старите системи за успех вече не работят, казва Аш, - И тези с енергия на Водолей в картите си имат шанса да се докоснат до невиждани количества енергия и сила през следващите години.“

В съвсем различен прочит, китайската лунна нова година също влиза в ход този месец, конкретно на 10 февруари, също изисквайки нов поглед върху нещата.

Пригответе се за месец, който най-накрая носи движение напред, благодарение на дръзката инерция на Водолея, вдъхновяващата китайска лунна Нова година, а също и на простия факт, че няма ретроградно движещи се планети, които да ни възпират или объркват. 

След новолунието в Козирог от миналия месец, новолунието във Водолей през февруари носи нови перспективи около властта, контрола и общността. Това може да ви накара да преосмислите къде попадате в настоящите структури на властта и как бихте искали да ги промените. Водолеят, бунтовникът, обича да задава въпроси, да прекрачва границите и да предизвиква статуквото. Разбира се, този силен натиск за промяна е нещо, което ще почувстваме на колективно ниво.

В западната култура празнуваме настъпването на новата година на 1 януари. Но в китайската астрология лунната Нова година настъпва на 10 февруари. 2024-та бележи годината на Дракона, знак, който символизира сила, смелост, сила и успех. Като се има предвид силата, която идва с този китайски храбрец, може би е идеалният момент да презаредите новогодишните си обещания, ако леко сте се поотпуснали.

Когато Марс, планетата на войната, и Плутон, планетата на силата, се съберат по този начин, можете да си представите какви борби за власт, напрежение и битки могат да възникнат. Този транзит вероятно ще накара всички да се почувстваме малко уморени от авторитетни фигури или небалансирана динамика на властта. И може да искате да натиснете везните във ваша полза. 

Астероидът Хирон представлява нашите най-дълбоки рани и несигурност. Връзката му със Северния възел на съдбата - особено в огнения, смел Овен - може да ни помогне да предприемем действия за излекуване на раните си. Време е да се вслушате в уникалните послания, които получавате от Вселената – такива, които ви тласкат да живеете автентично и да споделяте преживяванията си. Това не означава, че това пътуване на себеоткриване ще бъде единствено приятно. 

Хороскоп

Още от Astro