Следва

Асиметричен, дантелен и свеж - червеният килим на наградите Grammy 2024

Седмица на модата в Копенхаген: The Garment Есен/Зима 2024

Този сезон The Garment поднася визии, вдъхновени от 80-те, за всякакви поводи – включително сватбени.

Runway преди 5 месеца

Сезонът бележи първата колекция на марката след напускането на датчанката Софи Роу, но The Garment и уравновесената мода на бранда изглеждат добре. Има нещо за повечето жени (ако не и за всички) в различни визии, еклектични комбинации за офис ангажиментите, превъзходни вечерни предложения и характерната за скандинавските брандове булчинска мода. Пуловерите лягат върху преувеличени заострени яки, кройките са чисти и елегантни и най-хубаво от всичко – перфектното кожено яке -  късо, с подплънки на раменете и акцентни джобове.

За да гарантира разнообразието на колекцията, вече самотният творчески директор Шарлот Ескилдсен преразглежда култови филми от миналото, за да се спре на American Gigolo (1980) с Ричард Гиър и Лорън Хътън. „Вдъхновението идва от цялостния дизайн във филма - дизайнът на сцените, мебелите, елегантността на Mercedes R 107“, споделя Ескилдсен. Да не говорим за разкошния гардероб на Ричард Гиър и гамата от чорапи и вратовръзки (директно споменати в колекцията) и мъжественото напластяване на Лорън Хътън, което ръководи голяма част от показаното в шоуто.

Мястото на ревюто бе Molkes Palæ – където се помещава старата търговска асоциация на Копенхаген – само по себе си сред основните ценности на The Garment. „Майсторството е голяма част от нашия дизайн и марка, така че това място, където всички стари занаятчии са се срещали, ни се струва близо до дома“, отбелязва Ескилдсен. Стойност, която може да се усети в аксесоарите, тъй като марката продължава сътрудничеството си с базирания във Флоренция кожен експерт Giaborghini, представяйки три нови стила „Имаме обувка Derby, която е вдъхновена от голфа в шевовете и с много тежка гумена подметка“, казва дизайнерката, продължавайки: „Имаме Мери Джейн на висок ток, с която можете да ходите през цялата нощ и през калдъръм. И кожен ботуш с висок ток до коляното.“

Вижте цялата колекция AW24 на The Garment в галерията и видеото.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.