Следва

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: сицилианските кодове на Roberto Cavalli

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".

 

All fashion преди 1 месец

Голяма плътност на първия ред между редактори, знаменитости, модни икони и таланти в Max Mara, до такава степен, че шоуто за Есен/Зима 2024/2025 трябваше да започне два пъти поради твърде много фотографи и папараци, скупчили се на подиума дори при първите ноти на саундтрака. Грандиозен звук, който придружава колекция, която е дестилация на мисълта на Max Mara. Това не е тих лукс, това е „просто“ Max Mara, който е лукс по дефиниция и също така „тих“, макар и често само на външен вид. Зад (но често и вътре) всяка дреха има невероятно майсторство, внимание към детайла (често секретно), отлична опаковка. За колекция, която трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи), както за новото и вечнозелено Teddy в сива пухкава вълна и коприна или палтата robe de chambre с обгръщащи линии и реглан рамене. В поредица от полезни артикули, като пуловера, новата 24-часова работна униформа, но и в мини версия за свободното време на най-малките.

Както казахме, тоалетите често трябва да се гледат внимателно, дори и отзад. Където дори при най-строгите силуети виждаме лудата променлива на издути форми или драперии. За издължен ефект à la Giacometti, подчертан от поли-русалка плюс малки кашмирени пуловери, вталени мъжки блейзъри върху дълги рокли, рокли с тениска или новите горни якета (направени още по-специални от кадифени вложки), които се редуват с бушлати (скъсени палта, подобни на армейска униформа). Или вечерните рокли, които блестят в дискретната светлина на апликации и бордюри в черни камъни и мъниста. И всичко това, великолепно подчертано от аксесоарите: мъжки равни обувки с език с ефект на гета и ботуши на висок масивен ток. Плюс много варианти на лекарската чанта, например за през рамо. И не си позволявайте да опростите всичко това под лесния етикет тихо-луксозно, защото показаното от дизайнерския екип на марката определено го надскача.  

Цялата Max Mara Fall/Winter 2024/25 е в галерията и видеото > 

More All fashion