Следва

We Love: на Ема Уотсън дънките с мокасини за Prada

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: сицилианските кодове на Roberto Cavalli

За предстоящия сезон Фаусто Пулизи (Fausto Puglisi) предвижда повече от основния код на Roberto Cavalli – принтовете.

Runway преди 1 месец

Вместо обичайните пера, леопард и тигър, дизайнерът покрива дрехите в новата колекция с вариации на италиански мрамор. Видяхме класическо бяло с примеси на манган и графит и черно с кехлибарени „жилки“ и пъстър кафяво-патладжанов оникс.

Идеята хрумва на Фаусто по време на пътуване до родната Сицилия по време на коледните празници. Там той снима църкви и други исторически сгради, за да пренесе видяните палитри и шарки в есенно-зимната си колекция за Кавали.

„За първи път, откакто започнах работа в Roberto Cavalli, исках да следвам собствената си посока, така че се обърнах към архивите не за щампи, а за силуети: плъзгащи се рокли, коси кройки, плисета и плътни текстури. Но ги преведох по такъв начин, че да станат, нека кажем така, по-градски“, каза творческият директор.

Колекцията наистина изглежда по-сдържана и следователно по-удобна за носене: видяхме универсални лачени тренчкоти, обемни пухени якета, плътно прилепнали и струящи се мини и макси рокли, украсени с кадифени вложки и дантела, костюми от поли и панталони, допълнени с акцентни копчета, както и прекрасни вталени кожени якета. Всичко това се носи с високи ботуши и дълги ръкавици плюс чанти от текстурирана кожа, златни верижки на врата и хълки на ушите. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.