Следва

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: съблазънта на Dolce & Gabbana

С повече марки откогато и да било в разгара на Седмицата на модата в Милано, определено е по-добре да сте Доменико Долче и Стефано Габана, които нямат никаква нужда от представяне. С почти 40 години опит, те не просто знаят кои са и какво представляват, но са и наистина добри в това да го покажат. Да, дуото е работило достатъчно дълго, за да имат увереността да покажат най-ранните си ретро дизайни отново. И това да звучи добре. 

Runway преди 1 месец

През последните няколко години Доменико и Стефано се заеха с проекта за подчертаване на собствените си ранни вдъфновения. На едно скорошно шоу те дори показаха дрехи с етикети, носещи оригиналната година и сезон, през които се появяват на пистата за първи път. Марката никога не се е отклонявала от повторението, но напоследък го превръщат в качествен рефрен и дори добродетел. „Чрез усъвършенстване на няколко изключително базисни части създадохме личния си разпознаваем стил“, се казва в бележките за пресата.

За есента на 2024 те избраха за своя тема смокинга. Това е „най-добрият символ на стил“, обясняват Долче и Габана. „Колкото по-просто е едно парче, класика като смокинга, толкова по-съвършено е то, вечно, освободено от ограниченията на времето.“ Сакото Spencer с релефни  шевове от сатен, върху дантелена камизола, слипове и къса пола, завързана с голяма панделка, откри шоуто. Оттам екипът експериментира с различни дължини на подгъвите в едноредни и двуредни стилове, като коригира съответно ширината на реверите и височините на прорезите. Докато единият смокинг е обемен и плътен, следващият е стегнат в талията и с подплатени бедра за постигане на женствената форма на пясъчен часовник.

Шоуто завърши с будоарни пеньоари, понякога акцентирани със собствени сатенени ревери или аксесоари с ръчно плисирана панделка; дантелени коктейлни рокли и поли, обсипани с кристали; и смели изразителни палта от рошава изкуствена кожа, леопардови петна или с пера. Но смокингът е Нещото или витрината на прочутата шивашка прецизност на дизайнерите и урок за много по-малко опитни дизайнери, които в момента се опитват да оставят своя отпечатък в Милано. За да постигнете вида дълголетие на Dolce & Gabbana, струва си да имате ясна и уникална гледна точка, и то от ден първи.

Цялата колекция Есен/Зима 2024 на Dolce&Gabbana е в галерията ни, изобилна на детайли, изключително вечерна и много съблазнителна, разглеждаме > 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.