Следва

Trend Report: чантата - на китката

Пиерпаоло Пичоли напуска Valentino

Кой ще замени Маестрото след четвърт век в модна къща Valentino не е известно.   

All fashion преди 3 месецаПиерпаоло Пичоли напуска поста на креативен директор на Valentino. "Не всички истории имат начало и край, някои живеят вечно, защото са толкова ярки, че не могат да приключат. Аз работя във Valentino от 25 години и цялото това време споделих с хора, с които заедно разказахме тази прекрасна история - моята и нашата", коментира дизайнерът.

"Благодаря на Пиерпаоло за неговата работа и визия за бранда, за целеустремеността и творчеството, които направиха от модната къща това, което е тя днес", отбеляза генералният директор Якопо Вентурини.

Припомняме, че италианският дизайнер заемаше поста на творечски директор от 2008 година - първоначално споделяйки позицията с Мария Грация Кюри, а след като напусна Dior през 2016-та, Пиерпаоло пое изцяло управлението на бранда. 

Това е втора оставка по върховете на модата в последната седмица. Дрис Ван Нотен обяви, че напуска поста на креативен директор на собствения си бранд, за да се съсредоточи върху "неща, за които по-рано нямах време". 

More All fashion