Следва

Maison Margiela Haute Couture & Бьорк - всичко на мястото си

C de Cartier: многофункционална инвестиция, включително за Лили Колинс

Интелигентен, градски и изискан, за носене в ръка или през рамо, черен и в новото черешово червено - новият 24-часов аксесоар или It-bag на сезона е от Cartier. 

All fashion преди 1 месец

Новата C de Cartier, предназначена (също) за поколението Z, пренаписва правилата за употреба на "ръчната чанта". Доказва ни го и Лили Колинс. 

Големи тържества и новини в Cartier. Всъщност през 2024 г. се навършват сто години от легендарния пръстен (и гривна) Trinity, плюс желанието от страна на френската модна къща да издигне една от най-класическите си чанти до ново статукво. Имаме предвид последните два модела C de Cartier - верига, монограм, утилитарна кройка, винаги сублимирана от закопчалката за бижута, с инициалите на Cartier, но сега инкрустирана с шарена тъкан, която също излъчва скъпоценност.

„Визуално напрежение“, силно желано от дизайнерското ателие, начело с Марлин Юсън , творчески директор на кожените изделия в Cartier от 2002 г. и създател на модела Panthère. Чантите, ръчно произведени в Scandicci, Тоскана, днес говорят на безполова и млада аудитория, защото една It-bag, за да бъде такава, трябва да е подходяща за всеки повод и време на деня .


Чанта от текстурирана телешка кожа, бродерия и златно покритие на Cartier. Кресло Soriana, проектирано от Afra и Tobia Scarpa през 1969 г. Cassina. В изданието на Vogue Italia от април 2024 г.

„Искахме да останем разпознаваеми, без да мислим много за логото, така се роди идеята за мотива. Можехме да си позволим да играем, защото линиите са прави и графични, така че мотивът на дръжката, триизмерен, защото е бродиран, е идеален и много съвременен - ​​обяснява Марлин Юсън - Бродерията припомня вълните, в момента преди да се блъснат в пясъка, оставяйки своя уникална следа. Обичам, когато бос вървиш по брега и пясъкът придобива абстрактни и винаги различни форми. Наистина исках да намеря подобен мотив, никога същият въз основа на сенките, създадени от различни светлини, като изгрев и залез. Игра на светлина и тъмнина, която се откроява и всеки път е различна."


Скицата на C de Cartier

Чанти за цяло денонощие, които могат да се носят от сутрин до вечер, с различни преобличания и дори в своеобразни ситуации, като каране на велосипед или скутер. „Тези чанти имат повече функционалност. И са изключително младежки аксесоар, дори безполов. Бяхме вдъхновени от тези, които носят Cartier: силни, несрамежливи, които налагат собствения си избор в стила. Този аксесоар може да се разпознае именно по отношението си към пространството, към дадена среда. Той присъства, там е. Направихме индивидуалността му да изпъкне чрез презрамката, която има известна строгост, почти военна, но с улични влияния."

Като доказателство идва лицето на модната къща Лили Колинс, която за кампанията интерпретира, à la française, многофункционалните приложения на C de Cartier; от шопинг следобед през разходка с четириног приятел до привечерен пикник в парка. 

„За мен лекотата е основен елемент на чантата, това е, което я прави функционална. Защото само този, който я носи, знае колко неща може да побере. Нашата работа при създаването бе да олекотим модела колкото е възможно повече, да изпразним вътрешността, без да втвърдяваме външната страна и да направим затварянето на бижуто скромно. Накратко, нашата цел бе да създадем краен обект, който е приятен за носене. Затварянето също е фундаментално: за да бъде интелигентно, трябва да се отваря и затваря само с една ръка, без да се налага да го следиш с очи. Шумът ще ви подскаже, че чантата е затворена правилно", продължава Юсън.

C в C: този емблематичен детайл се превръща в бродерия

Той възпроизвежда инициалите на мезона чрез стилизирано лого, повтарящо се безкрайно върху плат, за да издигне лукса до street style внушението. Двата нови модела, в по-правоъгълната форма и във версията с верижка, се характеризират с използването на двойна текстура, наполовина кожа и наполовина бродирано платно, в цветови палитри тон в тон.

„Най-трудната част в създаването беше бродерията, разработването й не беше лесно. Отне ни месеци, за да я създадем и всеки път, когато мислим да го използваме върху друг модел, сякаш трябваше да започнем разработването му отново почти от нулата - заключава Юсън - Защото зависи от напрежението между кожата, тъканта и формата, каква да е реакцията при бродиране. Затова всяка чанта е уникат именно защото бродерията никога не попада точно на едно и също място. Това е красотата, това е богатството на занаятчийския фактор."

В черно по традиция и в чисто новото вишнево червено

Почти правоъгълна, с бродирана презрамка, просторна и пълна с характер. Тази вещ всъщност може да се използва по много начини, носена на ръка, на кръста или на рамото. Има си и скъпоценна златна метална закопчалка, която се затваря с практично щракване. Остава само да изберете между двата налични цвята.  

Тази с верижката

Тя има класически и неповторим стил, и днес е преразгледана във версия, изцяло бродирана с инициалите на къщата. С изчистен дизайн, характеризиращ се с трезви линии и верижка с фасетирани връзки и златиста метална закопчалка, които придават на градския стил закачлив бижутерски привкус.

More All fashion

„Не взимаме назаем, купуваме“: Лоу Роуч за стайлинга на Зендая, 75% от който винтидж

All fashion преди 3 дни

Преди точно 4 месеца престурнето на Dune: Part Two се оказа абсолютният претендент за най-зрелищен стилов спектакъл на годината. Звездите на филма Зендая, Тимъти Шаламе, Флорънс Пю и Остин Бътлър направиха изумителни в модно отношение спирки из целия свят, а показанто бе епично.