Следва

Male shopping: Мъжката ризa. Откъде!?

Специално ревю на Млади дизайнери от НХА. Някои от тях вече и във ViewSofia Shop

Традиционното...

All fashion преди 13 години

Тазгодишното издание на пролетния Празник на красотата, организиран за 14-и пореден път от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя на 26 вечерта в Националния Археологически музей.

Под мотото „Съвременна мозайКА” дефилето представи творческата индивидуалност и нестандартния поглед към гардероба днес на 18 млади дизайнери – бакалаври и магистри от Националната художествена академия, специалност „Мода”, възпитаници на проф. Греди Асса.

Моделите от “High Level” и “My Agency” демонстрираха с вдъхновение облеклата на младите свободомислещи творци пред многобройната публика на събитието, а любимецът на млади и стари дами, Захари Бахаров, бе водещ на шоуто.

Най-голямото постижение на проявата са събраните средства за благотворителната кауза. С помощта на партньорите и клиентите на Мото-Пфое и съпричастността на публиката, събраната сума надхвърли 32 600 лева – рекорд в историята на проявата.

Допълнително се дариха 3 тоалета, с което равносметката се приближава до 34 000 лева. Така, за пореден път щедростта доказа, че не познава граници и няма криза, която да я спре.

Събраните средства ще се използват за закупуването на тоалети, обувки, аксесоари и куверти за абитуриенти без родители от контингента на Българския Червен Кръст.



Духът на младостта, поривът към творческа индивидуалност и пътуването в света на модното и актуалното, претворен в един от най-малките, симпатични и забавни градски автомобили – Ford Ka, съвсем закономерно превърна мъника на Ford в домакин и център на внимание на традиционната благотворителна проява.

Атрактивният стил, богатият избор от нива на оборудване, персонализиращите пакети и страхотното пътно поведение, превърнали Ford Ka в икона в автомобилния дизайн, заинтригуваха много от гостите на модното ревю.



За изминалите 13 години традиционното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” успя да направи по-щастлив бала на над 400 абитуриента от контингента на БЧК, със събраните до 2010 г. общо 230 000 лева.

Студентите от специалност „Мода” ни отвеждат с „машина на времето” до „страната на чудесата”, като преминават през „различните годишни сезони”. Усещаме „мирис на подправки” и се настаняваме удобно в „ателието на художника” от една пищна епоха. С едно кликване на мишката попадаме във „виртуален свят на общуване”, за да полетим след това на „крилете на ангелите”, в търсене на последното райско кътче...



Представените модели на 18 млади дизайнери са сътворени под ръководството на преподавателите от специалността с ръководител проф. Греди Асса и екип: проф. Мая Богданова, проф. Панайот Панайотов, доц. Анна Аврамова, доц. д-р Яна Костадинова, проф. д-р Любомир Стойков, преподавател Катерина Цанева, хоноруван преподавател Любомил Драганов, Милка Александрова, Ива Шатц.

Дизайнерите, чиито моделите видяхме на ревюто са София Ракова, Софи Прокич, Любомира Найденова, Теодора Виденова, Емилия Якимова, Дияна Горгиева, Милена Манолева, Петя Казанцева, Ангелин Попски, Елена Мирчовска, Теодора Божилова, Ина Трифонова, Наталия Живкова, Искрен Лозанов, Tатевик Саргсян, Василена Върбанова, Нинела Иванова, Росица Маринова.

Колекциите на София Ракова, Любомира Найденова и Наталия Живкова вече можеш да намериш във ViewSofia Shop, който ще стартира онлайн в начлото на друугата седмица. Очаквай ни!
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.