Следва

Няколко урока по стил от Ирина Шейк: черно, мини, леопард

The Big Five: големите сватбени тенденции за Пролет/Лято 2024

Момичета, не сме имали по-голяма булчинска свобода. 

All fashion преди 1 месец

Новият сватбен сезон е буквално зад ъгъла. Пикът традиционно се пада през летните месеци, което означава, че подготовката следва да започне сега, ако, рабзира се, плановете ви включват официализиране на любовта. Далеч не на последно място в списъка с приготовления е изборът на булчинска рокля, защото това е нашия ден, на всяко малко момиченце, което носим в сърцата си на вече големи жени. Тъй като и в сватбите има мода, както навсякъде около нас, View Sofia се огледа много внимателно и систематизира най-красивото от сватбените тенденции за 2024 г.. Така разказан тържественият момент ще е освен много модерен, и на висотата на очакванията на свидетелите на вашето Да! Ще видите, че има идеи и за класиците, и за изобр "по-така". 

Ретро

Сбогом, „тих лукс“, здравей, пищност. Този сезон изключително женственият стил в духа на 40-те и 50-те години нахлуха в модата със скорост на макс. New Look на Dior, гардеробът на Джаки Кенеди и "лебедите" на Труман Капоти са в основата на този стил. Сватбената мода няма как да остане встрани от общата тенденция. Актуални са всякакви вариации по темата – от женствени миди и макси рокли с подчертана талия до дълги ръкавици, шапки-кутия и дори костюми от туид във всички нюанси на бялото. И, разбира се, не забравяме за обувките: подходящата ретро визия няма как са се брои за завършена без чифт заострени обувки с токче. 


Vivienne Westwood


Richard QuinnМинимализъм

По-малкото е повече е принцип, който никога няма да ни подлъже. Булките, които са чужди на ретро шика и подчертаната пищност, са свободни да изберат по-лаконична естетика за своите тоалети. За щастие този сватбен сезон минимализмът е по-актуален от всякога. Тази тенденция съответства на всичко, което не е претоварено с ненужни декорация и елементи на кройка: лаконични копринени комбинации, прави дълги рокли, костюми с панталон и дори рокли - ризи. В останалите части от имиджа минимализмът също е предпочитан. Всичко, от което се нуждаете, е пръстен на съответния пръст, прости обувки и малък букет. И, разбира се, очи, блестящи от щастие.


Simone Rocha


Jacquemus

Бродерия

На противоположния полюс на стилистичния спектър са булчинските рокли с богат декор, които също са модерни този сезон. Сред тях се открояват прозрачни рокли от дантела или с различни видове бродерии - от шарки с мъниста до обемни флорални апликации. И това е точно случаят, когато можете да минете почти без елементи на стилизация: бродерията на роклята ще компенсира несложната прическа, простичкия грим, почти невидимите сандали. 


Jean Paul Gaultier


Dolce & Gabbana

Мини

Общоприето настроение е сватбената рокля да е дълга до земята. Или поне с дължина midi. Но кой твърди, че трябва да се придържаме към тези неписани правила? Вашият празник си е е ваш, съответно избраният тоалет трябва преди всичко да отговаря на собствените ви представи за красота. И ако искате да минете по пътеката в мини, защо не? Още повече, че точно такава версия на булчинската рокля този сезон предлага например Chanel. Струва си всяка минута размисъл, нали? 


Altuzarra


Sandy Liang

Панталони

Могат ли панталоните да бъдат част от сватбената визия? Разбира се! И то в най-различни формати. Най-простият и най-логичен вариант е класически бял смокинг (или друг костюм с панталон). Също така е възможно да допълните белите панталони с изискан топ или дори корсет. Както и да сложите плисирана пола върху панталоните в стила на стрийт стайл звездите. Като цяло, пълен стилистичен картбланш, който зависи само от вашите предпочитания.


Jacquemus


Schiaparelli 

More All fashion