Следва

„Маслени“ нокти: оптимизъм в пролетния маникюр

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката. 

Celebrities преди 3 месеца

Сред тях: Чарлийз Терон с дъщеря си, Аня Тейлър-Джой, Розамунд Пайк, Наоми Уотс, Даян Крюгер, Мишел Уилямс, Летисия Каста, Александра Дадарио, Карли Клос и др.


Чарлийз Терон


Аня Тейлър-Джой


Розамунд Пайк


Наоми Уотс


Даян Крюгер


Мишел Уилямс


Летисия Каста


Александра Дадарио


Карли Клос


Хаерин


Рейчъл Зеглер


Алба Рорвахер

Миналия декември вече беше представен лукбукът за колекцията Pre-fall 2024, състоящ се от 116 визии. Но Maria Grazia реши да проведе самото шоу в Ню Йорк преди пускането на колекцията, която ще влезе в бутиците на марката след няколко дни.

Шоуто беше посветено на тясната връзка на парижката къща и мадам Кюри с Ню Йорк. В интервю за WWD дизайнерката припомни честите си пътувания до мегаполиса от 18-годишна възраст, мечтите си да организира шоу на Dior тук, както и връзката между Christian Dior и неговата много френска колекция Christian Dior New York, създадена именно в Голямата ябълка през 1948 г.

При създаването на колекцията дизайнерът се вдъхновява от стила на Марлене Дитрих, така че на модния подиум фини рокли в духа на бляскавите 20-те години на миналия век повтарят мъжките дрехи от туид, смокингите и кожените шапки. Отпечатъците на Статуята на свободата и Айфеловата кула върху връхни дрехи, чанти и черно-бели рокли засилват ефекта на междукултурен обмен.

More Celebrities