Следва

We love: красивата екологична калифорнийска къща на Амбър Валета за AD

Как да разберем, че приложенията за запознанства не са за нас?

Ето кои са сигналите, че трябва да си вземем почивка от приложенията за запознанства?

All About Life преди 1 месец

Повечето приложения за запознанства функционират по сходен начин: създаваш си профил, залагаш своите предпочитания за търсене и започваш да преглеждаш предложени от приложението профили. Най-известните са Tinder, Bumble, Facebook Dating, Hinge, Once. Има някои приложения, в които жената трябва да направи първата стъпка и да пише на мъжа за тези, които предпочитат контролът да е в техните ръце.

Преди всичко е важно да избереш приложението, което да отговаря на твоите нужди, и да създадеш профил, който да е интересен, но автентичен и честен. При този тип запознанства притеснението не върши работа. Не бива да се страхуваш да започнеш разговора пръв. Дигиталния живот, който водим, и трудностите, които изпитваме да срещнем някого в реалния свят, ни тласкат към приложенията, които много често предизвикват негативни емоции у нас. Защо? Кои са сигналите, които индикират, че е време да спрем с този тип онлайн запознанства и те не са за нас.

Игнорирането на едни и същи грешки в партньорите

Повтарянето на едни и същи грешки, липсата на поставени граници, понижаването на стандарта при избора на потенциален партньор и още много... Ако сме заседнали в този цикъл, много често подценяваме себе си и приемаме всичко, което ни предлага една връзка, защото не осъзнаваме стойността си. За да намалим токсичността, е нужно да се съсредоточим върху разрешаването на така наречените „грешки“, а не да ги игнорираме и да продължаваме да повтаряме едно и също действие.

Липсата на време (и желание) за нещо друго

Не е здравословно да се държим сякаш нямаме други приоритети в живота само защото комуникираме с някого и се надяваме отношенията да се задълбочат. Ако се изолираме напълно от семейството и приятелите си и посвещаваме цялото си време на новия обект на желание, може да ни постави в ситуация на самота – изоставени и от приятелите, и от човека, с когото се срещаме, защото love bombing (т.е. непрекъснати демоснтрации на интензивна любов) води до нездравословни навици и отблъсква с времето.

Проблеми с доверието

Дори и да сме забравили бившите си, все още помним онова, което са ни накарали да преживеем. То седи заключено в чекмедже в съзнанието и се отключва точно тогава, когато не ни се иска. Тези травми чакат да се появят чрез несъзнателно поведение и непредсказуеми емоции. Неизлекуваните рани продължават да болят, оказвайки влияние на всеки аспект от живота ни, приковавайки ни към миналото и увреждайки новите отношения. Да решим да излезем от този затворен кръг и смело да изберем пътя на самолекуване и осъзнаване преди да влезем в нова връзка е правилният подход към едни здравословни отношения.

Започването на нови отношения преди чувствата от старата да са си отишли

След края на дадени отношения обикновено сме несигурни и уязвими, което може да доведе до грешен избор на нов човек. Например: излизаме на среща, не сме особено впечатлени от събеседника, но за да запълним по някакъв начин празнината в живота си, решаваме да му дадем шанс. Ако наистина искаме да започнем ново приключение с нов човек, трябва да си дадем време, за да се отърсим от останките на миналото

Поставянето на граници

Мечтите са нещо, от което не трябва да се отказваме никога. Те са част от нас и от съществуването ни. Да се откажем от тях би било самосаботаж. Но със старта на нова връзка идват и новите правила, които в повечето случаи другият човек очаква от нас да спазваме. Тези правила обаче понякога навлизат твърде надълбоко в личното ни пространство, дотолкова че ни карат да променяме себе си и дори да се откажем от себе си. Ако проблемът с поставянето на граници съществува и все още не сме успели да го решим, тогава със сигурност на първо място трябва да поработим върху себе си и чак след това да търсим своята половинка.

Наличието на някой от тези пет фактора е ясен сигнал, че е време да намалим темпото и да променим фокуса. Естествено искаме да обичаме и да бъдем обичани, но да не забравяме, че истинската любов може да почука на вратата само когато сме готови. Дайте си време наистина да сте готови за това!

More All About Life

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

All About Life преди 1 ден

Като човек с глас в социалните мрежи, често се включвам в инициативи и кампании, обвързани с безопасността и здравето на децата, отбелязва талантливата художничка и майка на три деца 

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

All About Life преди 2 дни

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

All About Life преди 3 дни

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?  

Керхер представи звеното си за консултация, изграждане и поддържане на “Автомивки”, част от направление “Специален бизнес”

All About Life преди 3 дни

Керхер организира представяне и демонстрация на оборудването за измиване на автомобили - четкови портални и мивки на самообслужване. Експертите на немската компания показаха методологията за правилно измиване на автомобила, когато почистваме сами колите ни. Те обърнаха внимание, че е важно първо да изплакнем автомобила, след това да нанесем препарат отдолу-нагоре, да измием автомобила с четка или гъба, и отново да изплакнем отново отдолу-нагоре.