Следва

Look up: 10 модни корици, вдъхновени от космоса

Fendi & техниката Selleria: новата колекция чанти и дрехи на италианската къща

Класическият шев се трансформира по обем и смисъл. 

All fashion преди 1 месец

Fendi представи пролетна колекция чанти, изработена с техниката Selleria. Така миналото на марката се превръща в нейно настояще в повтарящи се кодове и мотиви, които връщат към самия произход на модната къща. Вдъхновени от творенията на римските майстори на седла, шевовете FENDI Selleria 1925 се преосмислят днес в елегантни кожени чанти и дрехи.

Една от първите инициативи на Адел Фенди, баба на Силвия Вентурини-Фенди, основател на FENDI, е техниката Selleria. Желаейки да си сътрудничи нетрадиционно с римските производители на седла, Адел Фенди реализира мечтата си преди почти век, когато прави първия шев на Selleria.

Новата колекция използва класическия шев с восъчен конец и го трансформира в по-плътна версия с цвят на кожа. Този път той украсява не само легендарните кожени чанти, но и дрехите, допълнени с детайлите на колекцията. Той също така придобива нова абстрактна метална форма върху токчетата на обувките и деликатните гривни за глезените, както и в бижутата FENDI Filo, които улавят характерния подпис на къщата, с подчертани маншети и гривни.

„В навечерието на стогодишнината на Fendi през 2025 г. ние проучваме нашите крайъгълни камъни, а Selleria заема едно от най-важните места сред тях. Той извира от корените в кожарството, стойността на ръчно изработеното майсторство, отразено в характерните шевове на седло върху чанти и дрехи. По много начини Selleria демонстрира какви сме и кои сме“, каза Силвия Вентурини-Фенди, творчески директор на аксесоарите и мъжкото облекло във FENDI.

Седмица на висшата мода в Париж: Fendi Spring 2024

More All fashion