Следва

Креативни аранжировки с цветя за един Великден

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.

 

All About Life преди 1 месец

Слънцето е сърцето на нашата звездна система. Дава ни живот, светлина и топлина. В момента на раждането вътрешното Слънце на човек светва, хвърляйки светлина в околното пространство, определяйки мястото на въплътената душа в обществото. Да бъдеш в определен зодиакален знак, разкрива вътрешната същност на човека и отговаря за нивото на жизнената енергия.

Положението на Слънцето в астрологията е важно за определяне и на човешкия ум, който от своя страна е неразривно свързан с емоциите. Под въздействието на различни фактори и събития, той може да причини така наречения „отказ“ в работата. Пренапрежението на нервната система, психическата травма, негативните емоции могат да бъдат причина за невропсихични и други разстройства.

По положението на Слънцето може да се гадае от какви потенциални психични разстройства може да страда човек.

Слънце в Риби

Една от най-чувствителните зодии. Те усещат тънко всички външни вибрации, настроени са както към близкото и далечно обкръжение, така и към всички световни и космически ритми. Тези хора пропускат всичко през себе си и възприемат случващото се около тях много по-дълбоко от другите.

Всяко малко нещо, на което представителите на други зодиакални знаци няма да обърнат внимание, може да ги нарани болезнено. Свръхчувствителността създава склонност към тъга, потапяйки ги в дълбоките води на меланхолията и безпокойството, покривайки ги с вълна от депресия. Най-доброто лекарство за тях са задушевните разговори.

Слънчевите Риби са склонни към халюциноза - психотично разстройство, чиято основна проява е обилен прилив на халюцинации и помътняване на разума.

Слънце в Рак

Нервни по природа, те имат дълбока интуиция и силни емоционални връзки. Тяхната слаба и ранима психика от раждането трудно може да издържи на големи натоварвания. Когато не успее в нещо, представителят на този знак се потапя в продължителна меланхолия.

Основната нужда на Раците е да бъдат обичани. Тяхната фина душевна организация води до множество оплаквания, които те пазят дълго и тайно. Слънчевите Раци се стремят да се грижат за всички и да държат всичко под контрол. Тяхната склонност към загриженост и остри реакции към непредвидени събития ги изнервят.

Те се характеризират с депресия и хистрионно разстройство на личността. Рачетата също често страдат от параноя.

Стабилната домашна среда има благоприятен ефект върху тях. Развиването на здравословни емоционални граници и използването на техники за внимание може да помогне за справяне с тяхната чувствителна природа. 

Слънце в Близнаци

Те се управляват от Меркурий, следователно мощният им интелект е склонен прекомерно да анализира ситуациите, претоварвайки психиката.

Това е един от най-нервните знаци на зодиака. Те се характеризират с промени в настроението, които водят до промени в мненията и решенията. Правят няколко неща едновременно, обикновено работят на две работни места, винаги са заети и притеснени за няколко неща едновременно и лесно се стресират. Близнаците обичайно са претоварени с мисли за десетки задължения, дела и отговорности.

Високата емоционална лабилност се отразява и в поведението на Близнаците - дълбоката меланхолия може да бъде заменена от необуздана радост за броени минути. Двойствеността на знака предполага, че вътре в човек живеят поне две различни личности и в определени моменти се случва „превключване“: едната личност заменя другата.

За другите е трудно да общуват с такава двойствена природа. Това навежда Близнаците на горчивата мисъл, че не са обичани, че са неразбрани; и период на енергична активност отстъпва място на депресия. Всичко това напомня на симптомите на маниакално-депресивна психоза - един от признаците на биполярно разстройство на личността .

Хората, родени под този знак, трябва да избягват употребата на алкохол и упойващи вещества.

Слънце в Скорпион

Те се отличават с мощна енергия и повишена емоционалност. Външно, като правило, винаги са спокойни, независимо какво се случва около тях, но под това спокойствие в душите и сърцата им се крие истинска буря.

Те са загрижени за впечатлението, което правят на другите, мислят много за бъдещето, за скритите мотиви на човешките действия, за същността на процесите. Мислят за всичко на света. Всичко това много тревожи Скорпионите.

Те трудно се разбират с нови хора, не се доверяват на никого, освен на най-близките - като цяло в живота на Скорпионите има достатъчно стрес, те просто внимателно крият вътрешните си преживявания. Склонността да не се доверяват на хората ги води до състояние на постоянно очакване на измама или предателство. Повишената емоционалност, разпалвайки пламъците на страстта и ревността, ги изгаря отвътре. Повече от всичко на света те се страхуват да разкажат на някого най-съкровените си тайни. 

За да не объркат нещата на базата на емоции, представителите на знака трябва да се научат да анализират информацията и едва тогава да търсят виновните или да влизат в кавга.

Скорпионите се характеризират с депресия, психично разстройство, характеризиращо се с понижено настроение и загуба на способността да изпитват радост. В този случай мисленето е нарушено, преобладават негативните преценки и песимистичният поглед над случващото се. При депресия самочувствието е намалено и има загуба на интерес към живота и обичайните дейности.

Скорпионите трябва да се научат да претеглят собствените си реакции. Постепенното развитие на самоконтрол и способността да се види ситуацията от различни страни ще помогне на Скорпионите да запазят спокойствие и да избегнат нервност.

More All About Life

Наречи го грил майстор и ще ти приготвя наденички цял живот

All About Life преди 1 ден

Привет, онлайн читателю. Аз съм Камен и вече 10 години съм призван да бъда истински грил майстор на приятелската ми компания. Ако трябва да бъда честен, тази титла изобщо не ми тежи и изобщо не ми е трудно да се подвизавам на това поприще. Но защо това е така - ще разбереш след минутка.

Кучето е мое! Споделеното попечителство над любимците след развода

All About Life преди 4 дни

Когато се омъжих, най-накрая разбрах какво е безусловната любов - благодарение на моя булдог. Бях безнадеждно отдадена на това пухкаво, набръчкано кученце, откакто го взехме у дома месец след сватбата ни. Всичко, което правеше Чарли, ме радваше: мърдането на дупето му, начина, по който се плъзга през кухнята, за да облизва трохите по пода, настойчивостта му да гризе стените на апартамента ни.